Προειδοποίση έντονων καιρικών φαινομένων

0

1007-p2140035.jpg

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε από τις Περιφέρειες της Θεσσαλίας , της Στερεάς Ελλάδος , της Δυτικής Ελλάδος , της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Αττικής , τις Νομαρχίες και τους Δήμους των παραπάνω Περιφερειών, να λάβουν μέτρα αυξημένης ετοιμότητας λόγω της εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από απόψε τη νύκτα και κυρίως αύριο Τρίτη (17/02/2004), σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας..

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ. νέες χιονοπτώσεις προβλέπονται από απόψε τη νύκτα και κυρίως αύριο Τρίτη 17-02-2004 στην Κεντρική Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά , την Εύβοια καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ειδικότερα στην Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Πάντως δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγο στην Αθήνα.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα είναι μικρότερης εντάσεως και διάρκειας συγκρινόμενες με αυτές της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Οι Υπηρεσίες της Τροχαίας δεν θα επιτρέπουν την κίνηση οχημάτων που δεν θα χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στο Εθνικό οδικό δίκτυο που σημειώνονται χιονοπτώσεις ή υπάρχει παγετός και θα απαγορεύουν την κίνηση οχημάτων σε όλες τις περιπτώσεις που η κυκλοφορία τους δεν θα γίνεται με ασφαλείς συνθήκες για τους οδηγούς και θα διακυβεύεται η ελεύθερη χρήση του Εθνικού οδικού δικτύου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων