Φιλανθρωπικη δράση

0

Tα μέλη του FORUM των κυνηγών της e-artemis.gr αποφάσισαν να αναλάβουν φιλανθρωπική δράση για την οικονομική ενίσχυση της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (E.Ψ.Y.Π.E.)

Παρακολουθήστε την συζήτηση στο FORUM

Μπορείτε να καταθέσετε την βοήθειά σας στους λογαριασμούς των τραπεζών που ακολουθούν

ΕΘΝΙΚΗ 106/296024-90

ALPHA BANK 214-00-2002-000774

ΑΓΡΟΤΙΚΗ 017 01 026000 74

Η κατάθεση της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται με την ένδειξη “FORUM των κυνηγών e-artemis.gr”

Λίγα λόγια για την ΕΨΥΠΕ

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (E.Ψ.Y.Π.E.) είναι ένας από τους πρώτους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την ανάπτυξη του μοντέλου της κοινοτικής φροντίδας της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου.

Η δημιουργία της E.Ψ.Y.Π.E. σχετίζεται με τις παρεμβάσεις που αναπτύχθηκαν στo πλαίσιo του πρώτου έτους του προγράμματος αποασυλοποίησης του ιδρύματος ΠΙΚΠΑ της Λέρου (1991-1995). Η άμεση επαφή με τις απαράδεκτες από άποψη ανθρώπινων δικαιωμάτων συνθήκες που επικρατούσαν στο ίδρυμα για τους εφήβους και τους ενήλικους περιθαλπόμενους με πολλαπλές αναπηρίες αποκάλυψαν στον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος, κ. Ι. Τσιάντη (Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), και τους συνεργάτες του την τραγικότητα και την έκταση του προβλήματος του ιδρυματισμού που κυριαρχούσε στο τότε σύστημα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους της χώρας. Η εμπειρία αυτή τους ώθησε στην απόφαση να αναλάβουν ευρύτερες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αλλαγή του συστήματος των υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών και εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Έγκριτοι επιστήμονες με πολύχρονη και διακεκριμένη θητεία στον τομέα της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, με κλινική εμπειρία και σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, ίδρυσαν την E.Ψ.Y.Π.E. με σκοπό να αποτελέσει αποτελεσματικό φορέα προώθησης παιδοψυχιατρικών, μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

Η E.Ψ.Y.Π.E. είναι επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.) το οποίο ιδρύθηκε το 1991 δυνάμει της υπ’ αριθμ. 387/91 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και εντάσσεται γενικότερα στον τομέα των μη κυβερνητικών, εθελοντικών οργανισμών.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων