Η Κ.Ο. Θεσσαλίας στο παγκόσμιο συνέδριο θηραματοβιολόγων

0

1652-005.jpg
Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 (5ος όροφος) ΤΗΛ-FAX 0410-282982 &231297 ΛΑΡΙΣΑ
Url : www.komthes.gr e-mail : komthes@otenet.gr

Λάρισα: 07/09/2005

Συμμετοχή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας σε παγκόσμιο συνέδριο θηραματοβιολόγων.

Την εβδομάδα από 28 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου έγινε στο Ανόβερο της Γερμανίας το 27ο ( XXVII ) διεθνές συνέδριο του IUGB ( International Union of Game Biologist – Διεθνής ένωση θηραματοβιολόγων ) με την συμμετοχή πάνω από 300 συνέδρους από 43 χώρες της Υφηλίου.
Σε αυτό το τόσο σημαντικό επιστημονικό γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και παρουσιάζονται σημαντικότατες εργασίες για την θηραματοπανίδα, δίνει κάθε φορά το παρόν και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας με τον επιστημονικό της συνεργάτη κ. Χριστοδούλου.
Έτσι και στο φετινό συνέδριο η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας συμμετείχε με την παρουσίαση της εργασίας με τίτλο :

Use of alpine ranges by brown hare ( Lepus europaeus ) and livestock in central Greece. Competition or facilitation ? ( Χρήση της αλπικής ζώνης από τον λαγό και τα κτηνοτροφικά ζώα στην κεντρική Ελλάδα. Συνεργασία ή ανταγωνισμός ; )

Η συγκεκριμένη εργασία είναι μόνο ένα μικρό μέρος από την μελέτη με θέμα: ‘ Μελέτη των βιοτόπων του λαγού και της ορεινής πέρδικας για τη διαχείριση των πληθυσμών τους’ που εκπονεί η Ομοσπονδία μας με ερευνητική ομάδα Καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήματος Δασολογίας, τα τελευταία δύο χρόνια και που σε λίγο καιρό θα παρουσιαστούν επισήμως τα αποτελέσματά της.

Θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι αυτή η έρευνα καθώς και πολλές άλλες επιστημονικές μελέτες και έρευνες για τα θηράματα χρηματοδοτούνται από τις Κυνηγετικές οργανώσεις αποκλειστικά με χρήματα των κυνηγών γιατί μέσα από αυτές τις έρευνες και μελέτες επιτυγχάνεται η απόκτηση της απαραίτητης γνώσης για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της αειφορικής εκμετάλλευσης των θηραμάτων.

Η γνώση αυτή αποτελεί πλέον την βάση ενός ορθολογικού σχεδιασμού για την ουσιαστική προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού μας πλούτου που επιχειρούν να πετύχουν οι κυνηγοί μέσα από τις οργανώσεις τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων