“Σώμα Αγροφυλακής”

0

1651-pod.jpg
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
PANHELLENIC FEDERATION OF FOREST GUARDS STATE OFFICERS P.F.F.G.S.O.
Τακτικό μέλος της
ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. & ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – U.E.F.T.U.

Κουμουνδούρου 37
Τ.Κ. 10937 Αθήνα
Τηλ. & Fax: 210 5244804

Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΣΩΜΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ»

Με αφορμή την «πρόταση διαλόγου» του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κου Βουλγαράκη και εν όψει της πρότασης Σχεδίου Νόμου περί ίδρυσης «Σώματος Αγροφυλακής», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων απορεί γιατί αλήθεια αυτή η «πρόταση διαλόγου» δεν απευθύνεται στο συνδικαλιστικό όργανο των Δασοφυλάκων, που με τη τριαντάχρονη δράση του έχει αποδείξει ότι και προτάσεις έχει να παραθέσει και προθυμία διαθέτει για καλοπροαίρετο διάλογο. Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχές το γεγονός να πληροφορούμαστε τις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργού από τα Μ.Μ.Ε. και το Διαδίκτυο.

Παρόλα αυτά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων έχει ήδη αποστείλει σχετικό υπόμνημα προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, εκθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις της επί του σχεδίου Νόμου για την ίδρυση της «Αγροφυλακής». Στο υπόμνημα αυτό η Ομοσπονδία επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΔΑΣΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Είναι σαφές ότι σήμερα οι ζωοκλέφτες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο στη Κρήτη διάγουν ημέρες δόξας. Οι κλεφτοκοτάδες και οι κλεφτοσυκάδες είναι ένα είδος που το χαζεύουμε παρακολουθώντας παλιές ελληνικές ταινίες και σήριαλ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2005 ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΥΛΟΤΟΜΙΑ, ΕΚΧΕΡΣΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ Κ.Λ.Π.) ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Μπασιάκος έχει λάβει υπόψη του το πλήρες κείμενο του σχεδίου Νόμου; Αν ναι, τότε συμφωνεί και θα υπογράψει σαν συναρμόδιος Υπουργός;

Ο Υπουργός Εσωτερικών κος Παυλόπουλος (οι Δασικές Υπηρεσίες είναι Περιφερειακές Υπηρεσίες) γιατί δεν ενισχύει τη Δημόσια Διοίκηση με προσωπικό; Έχει λάβει υπόψη του τo πλήρες κείμενο του σχεδίου Νόμου; Αν ναι, τότε συμφωνεί και θα υπογράψει σαν ο συναρμόδιος Υπουργός;

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο αρμόδιος Υφυπουργός θα εγκρίνει τη δαπάνη; (υπολογίζεται σε 100.000.000.EURO!!!) Αν ναι, τότε γιατί δεν εγκρίνονται οι δαπάνες για την θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Δασικών Υπηρεσιών;
Αντί να ενισχυθεί η Δασική Υπηρεσία με προσωπικό και εξοπλισμό, η οποία με 70 χρόνια προσφοράς έχει την ευθύνη για την προστασία του δασικού και φυσικού περιβάλλοντος, επανιδρύεται ένα ξεχασμένο Σώμα με αμφίβολο σκοπό και αρμοδιότητες.
Οι Δασοφύλακες στα πλαίσια των καθηκόντων τους πραγματοποιούν περιπολίες και ως εκ τούτου έρχονται σε καθημερινή επαφή με το πληθυσμό. Έτσι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των ορεινών και ημιορεινών περιοχών συμμετέχοντας και αυτοί όσο μπορούν στην ανάπτυξη της Ελληνικής υπαίθρου

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΑΣΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ Κ.Λ.Π.) ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 1993!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ 2.000 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 65% ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΕΝΑ «ΣΩΜΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ 9.500 ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!

Αυτή είναι η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης που όλοι περιμένουμε από τη Κυβέρνηση; Ελπίζουμε ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης να αφουγκραστεί όχι μόνο τις δικές μας ανησυχίες, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις και άλλων φορέων όπως του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των Συλλόγων των Γεωπόνων, των Δασολόγων και των Δασοπόνων. Οι ανησυχίες μας είναι πραγματικές. Λέτε όλοι εμείς να πάσχουμε από ομαδική παράκρουση; Όχι βέβαια!!!!! Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων σαν υπεύθυνο συνδικαλιστικό όργανο δεν θα μείνει αμέτοχη και παθητικός θεατής στην υποβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι υποχρεωμένη από τις εξελίξεις να συμμετέχει και να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται καταθέτοντας πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις, έστω και αν μερικοί δεν την θεωρούν ισότιμο συνομιλητή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Παπαδιάς
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλέξανδρος Φλώτσιος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων