Καταδίκη Λαθροθήρων

0

1667-gkoplogo.gif
Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671
FAX: 2610 346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΠΑΤΡΑ 27 – 9- 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΩΝ

Παραδειγματικές ποινές επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών κατά την δικάσιμο της 25/9/2005 σε επίδοξο λαθροθήρα και στον συνεργό του ο οποίος αποπειράθηκε να τον καλύψει. Ποινή φυλάκισης 6 μηνών για παράνομη θήρα εκτός περιόδου και 12 μηνών για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια έναντι των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων (όπου μετά από την συγχώνευση της ποινής, αυτή διαμορφώθηκε συνολικά σε 15 μήνες φυλάκισης) ήταν η απόφαση της δικαιοσύνης. Παράλληλα στον δεύτερο κατηγορούμενο επεβλήθη η ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της απειλής και εξύβρισης κατά των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Γ΄ Κ.Ο.Π.

Επίσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πύργου καταδικάσθηκε ακόμα ένας επίδοξος λαθροθήρας για απόπειρα άσκησης θήρας κατά την διάρκεια της νύκτας, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από ενέδρα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Γ΄ Κ.Ο.Π. και μετά την προσαγωγή του σε αυτόφωρη διαδικασία, τιμωρήθη με ποινή φυλάκισης 2 μηνών και κατάσχεση των παράνομων μέσων.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου συγχαίρει τους υπαλλήλους της οι οποίοι θέτουν εαυτούς στην προστασία του θηράματος και των συμφερόντων των νομίμων κυνηγών, έναντι, έστω και αυτών των λιγοστών τυφεκιοφόρων, εκμεταλλευτών των όλων μας προσπαθειών και οραμάτων για ορθολογική διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη του θηραματικού μας πλούτου και των βιοτόπων του. Επίσης συγχαίρει τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης που αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον ρόλο τους αποδίδουν «τα του καίσαρως στον καίσαρι…» καταδικάζοντας τους παράνομα ασελγούντες στην φύση.

Ο Πρόεδρος: Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
Ο Γ. Γραμματέας: Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων