Υπό διωγμό… οι αγώνες κυνηγόσκυλων

0

1786-lora.jpg

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
———————————–
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
————————————
ΜΕΛΟΣ
ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
e-mail: dkose@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ…ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΩΝ

Σε μία ακόμα κατάφορα εχθρική ενέργεια εναντίον της κυνηγετικής κοινότητας της χώρας προέβη σήμερα η Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατ’ ευφημισμό αποκαλείται…και «θήρας».

Επιβεβαιώνοντας την αντιεπιστημονική της υπόσταση απαγόρευσε την διενέργεια όλων των προγραμματισμένων κυνοφιλικών αγώνων σκύλων φέρμας τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, επικαλούμενοι την γρίπη των πτηνών για να κρύψει τις πραγματικές της «στοχεύσεις».

Η Διεύθυνση Θήρας απαγορεύει τους αγώνες κυνηγετικών σκύλων σε όλους εκείνους τους Νομούς που έχει ήδη απαγορευτεί το κυνήγι εξαιτίας των ψυχώσεων που προκαλεί η γρίπη των πτηνών, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η απόφασή της κρύβει απώτερες επιδιώξεις για το μέλλον.

Πρόθεσή της είναι να πλήξει συνολικά το θεσμικό καθεστώς για τις Ζώνες Εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων την περίοδο που αρχίζει, αλλά και να δημιουργήσει το κατάλληλο φοβικό κλίμα που θα ευνοεί γενικότερες απαγορεύσεις με ορίζοντα…τον προσεχή Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Για να γίνει αυτό αγνοεί ακόμα και απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάση της οποίας το κυνήγι πρέπει να απαγορεύεται ΜΟΝΟ σε μία ζώνη 10 χιλιομέτρων από βεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των πουλερικών.

Σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η οδηγία της Ε.Ε. καταστρατηγήθηκε όσον αφορά το κυνήγι από κατά τόπους Περιφέρειες, που έσπευσαν να απαγορεύσουν το κυνήγι σε επίπεδο ολόκληρων Νομών.

Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου όμως η Διεύθυνση Θήρας επεκτείνει ουσιαστικά την απαγόρευση ακόμα και στη… διέλευση ή εκγύμναση κυνηγόσκυλων σε αυτούς τους Νομούς, απαγορεύοντας τους αγώνες.

Στη προέκτασή της αυτή η «λογική» αύριο θα απαγορεύσει την γεωργία και την κτηνοτροφία στους ίδιους Νομούς, τις υπαίθριες σχολικές εκδρομές, την διατήρηση ποιμενικών σκύλων καθώς και την βόσκηση…αιγοπροβάτων!

Η Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. – όπως και οι υπόλοιπες κυνηγετικές οργανώσεις της χώρας – διαβεβαιώνει ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε μέσο στη προσπάθεια των Κυνοφιλικών Ομίλων να ανατρέψουν αυτή την απόφαση.

Το Γραφείο Τύπου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων