Γενική Συνέλευση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

0

1788-sinelefsi.jpg
skopeftis.gr

Με τη συμμετοχή 78 σωματείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25-02-2006 σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο η τακτική Γενική Συνέλευση της ΣΚΟΕ. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενέκριναν ομόφωνα τον προϋπολογισμό του 2007 και έκαναν δεκτό τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2005.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο “μόνιμος προεδρεύων” των τελευταίων ετών Δημήτρης Στάθης (πρόεδρος ΣΟΕΛ). Μιλώντας στη Συνέλευση ο πρόεδρος της ΣΚΟΕ Παύλος Κανελλάκης μεταξύ άλλων είπε:

* Μετέωρο παραμένει το θέμα του Σκοπευτηρίου του Μαρκόπουλου. Οι συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της ΣΚΟΕ και των “Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ” δεν έχουν καταλήξει πουθενά. Υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι σύντομα θα λειτουργήσει.
* Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (οπλοκατοχή και λειτουργία σκοπευτηρίων) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.
* Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι ενέργειες για την λειτουργία του νέου Σκοπευτηρίου της Ελευσίνας. Η ΓΓΑ πραγματοποιεί τώρα την περιβαντολλογική μελέτη.
* Με δανεισμό – χρονομίσθωση θα πραγματοποιηθεί η μηχανογράνωση της ΣΚΟΕ.
* Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων για την αναβάθμιση των Βαλκανικών Αγώνων.
* Εκκρεμεί ο διορισμός ΔΣ στο Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Συνεχίζεται η διαμάχη με την Εκκλησία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου. Στο πλευρό της ΣΚΟΕ ο Δήμος Βύρωνα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σταθερού στόχου κ Δ. Κυριακόπουλος επεσήμανε ότι:

* Στους αγώνες ταθερού στόχου του 2005 μετείχαν 4560 σκοπευτές. Η χώρα μας πήρε μέρος σε 42 διεθνείς αγώνες. Στους πανελληνίους αγώνες πήραν μέρος 617 απο 44 σωματεία. Το 2005 έγιναν 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ.
* Ο Γκόραν Μαξλιμοβιτς έρχεται στην Αθήνα για να αναλάβει την εθνική ομάδα σταθερού στόχου.
* Γίνονται προσπάθειες για να ενισχυθεί βελτιωθεί ο θεσμός των Τάξεων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) που λειτουργούν ήδη στη Δράμα, τα Γιαννιτσά, την Κατερίνη, την Αλεξανδρούπολη και το Βόλο και που τροφοδοτούν το άθλημα με νέα ταλέντα.
* Μείζον θέμα η μη ύπαρξη σκοπευτηρίων στην Ελλάδα.

Απώντος του προέδρου της ΔΕΠΣ κ Μ. Τζουβάρα, μίλησε ο κ Παράσχος Κουφός:
“Το 2005 υπήρξαν πολλές μεγάλες επιτυχίες στον πήλινο στόχο με κορυφαία το ασημένιο μετάλλιο του Αγγελου Σπυρόπουλου στο ευρωπαικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Στους αγώνες του 2005 πήραν μέρος 565 σκοπευτές απο 54 συλλόγους.
Στην εθνική ομάδα προσελήφθη σαν τεχνικός σύμβουλος ο Σουηδός Τόμ Αλντεριν που ήταν προπονητής στην Εθνική Σουηδίας μέχρι τον Ιούνιο του 2005. Έγιναν έξη προπονητικά καμπ”

Ο κ Γ. Γιαμαρέλλος μίλησε για την σκοποβολή IPSC: “Το 2005 έγιναν στην Ελλάδα 180 αγώνες στους οποίους πήραν μέρος 6281 σκοπευτές απο 76 σωματεία. Στους πανελληνίου αγώνες μετείχαν 140 αθλητές – αθλήτριες που αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Ο Φράνκ Γκαρσία έκανε στην Καβάλα σεμινάριο σε τριάντα επίλεκτους σκοπευτές. Η ελληνική σκοποβολή ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει το ευρωπαικό πρωτάθλημα IPSC Shotgun που θα γίνει 2-9 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα. Θα πραγματοποιηθεί σειρά σεμιναρίων κριτών τα οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι σκοπευτές”.

Ο προβληματισμός των σωματείων ήταν μικρός, οι προτάσεις ελάχιστες και οι όποιες (λίγες) απορίες απαντήθηκαν απο τον πρόεδρο της ΣΚΟΕ κ Κανελλάκη.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων