Έκδοση εγχειριδίου χρήσης της Δασικής Νομοθεσίας από την ΠΟΔΔΥ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
PANHELLENIC FEDERATION OF FOREST GUARDS STATE OFFICERS P.F.F.G.S.O.
Τακτικό μέλος της
ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. &
ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – U.E.F.T.U.
Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10937 – Αθήνα – Τηλ. & Φαξ: 210.5244804

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα είναι παγκοίνως γνωστό ότι η πολυνομία δημιουργεί ποικίλα, σοβαρά κα πρακτικά προβλήματα με αποτέλεσμα οι Δασοφύλακες από κάποιο σημείο και πέρα αδυνατούν να παρακολουθήσουν το νομοθετικό πλαίσιο. Έτσι η εφαρμογή των Νόμων πολλές φορές οδηγεί σε νομικά κενά κατά τη σύνταξη των μηνυτήριων αναφορών που τα εκμεταλλεύονται κατόπιν οι υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Οι αυξανόμενες ανάγκες για την καλύτερη και πιο εξειδικευμένη φύλαξη και προστασία των Ελληνικών Δασών συνεχώς απαιτούν νέα νομοθετήματα και νέες τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων. Άρα το φαινόμενο της συνεχούς έκδοσης Νόμων προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και η πολυπόθητη κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
Είμαστε στο 2006 και τα θέματα περιβάλλοντος (Κτηματολόγιο, υλοτομία, εκχερσώσεις – καταλήψεις, λαθροθηρία κ.λ.π.) απαιτούν Δασικές Υπηρεσίες σύγχρονες και εξοπλισμένες και κατ’ επέκταση χρειάζεται σύγχρονος, ενημερωμένος και μορφωμένος Δασοφύλακας. Ήδη από τη δεκαετία του 90 τα Δασικά και περιβαλλοντικά θέματα έχουν γίνει περίπλοκα και ευαισθητοποιούν σε υπερθετικό βαθμό το κοινωνικό σύνολο. Ταυτόχρονα και επειδή ο Δασοφύλακας θα έρθει πρώτος σε επαφή με τα προβλήματα, αυτός είναι που χρειάζεται συνεχή επιμόρφωση και μετεκπαίδευση, πάνω σε θέματα φύλαξης και προστασίας των Δασών, όπως επίσης στην πληροφορική και στη χρήση των Η/Υ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων για να βοηθήσει τους συνάδελφους Δασοφύλακες να έχουν πάντα στη διάθεσή τους γρήγορα και εύκολα ένα «νομικό» βοήθημα σχετικό με την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, προχώρησε στην έκδοση ενός βιβλίου – εγκολπίου, για να μπορούν έτσι οι Δασοφύλακες να αντιμετωπίζουν έγκυρα και έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα τους παρουσιαστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Στο εγκόλπιο αυτό αναλύονται εκτός από την ερμηνεία των βασικότερων δασικών όρων, το αντικείμενο της Δασικής Υπηρεσίας και των Δασοφυλάκων, τα Δασικά αδικήματα και οι προβλεπόμενες ποινές όπως επίσης και υποδείγματα Πρωτοκόλλων Μηνύσεων και λοιπών Δικογράφων. Στο τέλος παρατίθενται τα 100 κυριότερα νομοθετήματα (Νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις) που διέπουν το Δασικό αντικείμενο και όχι μόνο.
Την έκδοση αυτή την αισθανθήκαμε σαν ανάγκη και σαν εκδήλωση ευγνωμοσύνης σε όλους τους Δασοφύλακες της Ελλάδας που όλα αυτά τα χρόνια πασχίζουν να φυλάξουν τις φυσικές ομορφιές της Χώρας μας με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο και την αγάπη τους για το καθήκον.
Ευχόμαστε ότι το εγκόλπιο αυτό να μην αποτελέσει την τελευταία εκδοτική προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας. Ελπίζουμε ταυτόχρονα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις με διαφορετικές θεματικές ενότητες, αρκεί να έχουμε πάντα την αλληλεγγύη σας και την ηθική στήριξή που μέχρι σήμερα, εκτός μερικών εξαιρέσεων, μας προσέφεραν τα μέλη μας.
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων επίσης είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που η έκδοση αυτή ήδη έχει βρεί την ανάλογη ανταπόκριση και αναγνώριση.
Τέλος επιθυμούμε να ανακοινώσουμε ότι – λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που έχει επιδειχθεί για την απόκτηση του εγκολπίου – το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων αποφάσισε να το προμηθεύσει σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται.
Για τον τρόπο απόκτησης παρακαλούμε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
210.8142100, Δασονομείο Αγ.Στεφάνου, κο Παπαδιά Γεώργιο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας
2310. 554330, Δασαρχείο Θεσ/νίκης, κο Κατσούδα Κων/νο, Γραμματέα Τύπου & Οργανωτικού

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΥΠΟΥ
& ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
Γεώργιος Παπαδιάς Αλέξανδρος Φλώτσιος Κων/νος Κατσούδας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων