Η εγκληματική δράση ασύδοτων λαθροθήρων…

0

Σήμερα Τετάρτη 1/11/2006 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ κ. Παν. Βασιλαδιώτης κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, στο Καταφύγιο «ΦΛΑΜΟΥΡΙΟΥ» και συγκεκριμένα στην περιοχή «Πέντε Πηγάδια» περί τις 12.00΄ μμ, εντόπισε ένα άτομο, το οποίο είχε μεταβεί εκεί, το πιθανότερο συνοδευόμενο από άλλα δυο τουλάχιστον ακόμη άτομα, με σκοπό την παράνομη θήρα ζαρκαδιού ή αγριογούρουνου.

Στην προσπάθεια του Θηροφύλακα που προσέγγιζε το σημείο όπου κινούταν ο λαθροθήρας για να τον ελέγξει και στη καταδίωξη που ακολούθησε, αυτός χωρίς ενδοιασμό, για να αποφύγει τη σύλληψη, πυροβόλησε εναντίον του Θηροφύλακα και εκμεταλλευόμενος την συγκυρία αλλά και το δασώδες της περιοχής κατάφερε να διαφύγει. Στην περιοχή έσπευσαν κι άλλοι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ και διεξάγεται επιχείρηση εντοπισμού των λαθροθήρων και αναζήτησης των πιθανών μεταφορικών μέσων που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν εκεί, ώστε να διακριβωθούν τα ακριβή στοιχεία ή οι ιδιότητες τους, που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία μας, ο λαθροθήρας δεν δίστασε να πυροβολήσει απλά για «εκφοβισμό» προς το Θηροφύλακα, αλλά το έκανε γνωρίζοντας ότι έφερε στο όπλο του, φυσίγγια «12βολα», όπως αποδεικνύει ο άδειος κάλυκας που βρέθηκε από τον Θηροφύλακα στο σημείο και φυσικά μπορούσε να προκαλέσει ο πυροβολισμός, το θανάσιμο τραυματισμό του ή σοβαρές σωματικές βλάβες.
Ευχής έργο, να συλληφθεί ο δράστης αυτής της αποτρόπαιης πράξης και να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για την εγκληματική του συμπεριφορά.

Ενέργειες αυτού του είδους, πλην των παρεπόμενων ποινικών επιπτώσεων που επισύρουν, είναι ηθικά απαράδεκτες και κατακριτέες από όλους τους κυνηγούς. Όσοι επιμένουν να «λαθροθηρούν», να αγνοούν τους νόμους «παριστάνοντας» τους κυνηγούς, χωρίς να διστάζουν πολύ χειρότερα, να «σηκώνουν όπλο» κατά των αόπλων Θηροφυλάκων που επιτελούν το καθήκον τους, πρέπει να απομονωθούν και να αποβληθούν από τη Κυνηγετική Κοινότητα, η οποία σε κάθε περίπτωση ξέρει να αγωνίζεται για την ευόδωση της κυνηγετικής νομιμότητας, την ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου και το σεβασμό των κυνηγετικών κανόνων.

Για μια ακόμη φορά είναι αναγκαία η απερίφραστη καταδίκη τέτοιων άνανδρων και τρομοκρατικών ενεργειών ατόμων, που δρουν παραβατικά, καταλύοντας με θράσος γραπτούς και άγραφους νόμους και εγκυμονούν πρόσθετους κινδύνους, για τη σωματική ακεραιότητα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι κινούνται σε δυσπρόσιτα και ερημικά μέρη συνήθως σε ομάδες.
Ας ευχηθούμε το κρούσμα αυτό, να αποτελέσει το τελευταίο αποτρόπαιο δείγμα μιας απάνθρωπης και εγκληματικής συμπεριφοράς λαθροθήρων, που όπως φαίνεται, δεν λαμβάνουν τίποτε υπόψη και αποτελούν εν δυνάμει «δημόσιο κίνδυνο».

Και φυσικά η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της, παρά τις «επιθέσεις» αυτές, συμβάλλοντας ενεργά και καταλυτικά, στη τήρηση της ευταξίας και της νομιμότητας.

Γιάννης Θεοδώρου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων