Επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΒΗΜΑ από τη Δ΄ΚΟΣΕ

0

1988-857-dkose.jpg
Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα,30-11-2006
———————————–
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
————————————
ΜΕΛΟΣ
ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
e-mail: dkose@otenet.gr

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Αγαπητέ κ. Ψυχάρη,
Επικοινωνούμε μαζί σας, γιατί είναι περιττό και ανώφελο να επικοινωνήσουμε με το συνεργάτη σας κ Α. Καρακούση.
Δεν απαξιώνουμε φυσικά την άποψη ή το σύστημα αξιών που πρέπει και δικαιούται ελεύθερα να πρεσβεύει ο κάθε δημοσιογράφος, αλλά είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο κ Καρακούσης απλώς επιχειρεί να ικανοποιήσει και στο “ΒΗΜΑ”, μια αίσθηση “βεντέτας” που τον κατατρέχει ως προς τους κυνηγούς, από τότε που ως διευθυντής μιας άλλης εφημερίδας υποχρεώθηκε να “λουστεί” τις συνέπειες ενός άλλου ατοπήματός του.
Δεν περιμέναμε βέβαια ποτέ ότι, ο κ Καρακούσης θα αναζητούσε τη “ρεβάνς” πάνω στις σωρούς των πέντε κυνηγών, χρησιμοποιώντας νοηματικές υπερβάσεις που προσβάλουν τον δικό μας νου και – εμμέσως έστω – τη δική τους μνήμη!
Από έναν σχολιαστή του διαμετρήματός του, θα αναμέναμε να αναζητήσει την αλήθεια και τις προεκτάσεις του εγκλήματος στα Καλύβια, στην διαχρονικά παρούσα εγκληματικότητα που αναφέρεται σε κτηματικές διαφορές, σε αντιπαραθέσεις για τα βοσκοτόπια, σε ένα βαθιά ριζωμένο σύστημα αξιών που σχετίζεται με την έννοια του ιδιωτικού χώρου στην ελληνική επαρχία.
Από τον κ Καρακούση θα περιμέναμε να έχει αντιληφθεί ότι η σφαγή σε εκείνο το τριφυλλοχώραφο του Αγρινίου δεν έχει να κάνει με το κυνήγι, αλλά με ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου που έχει τις ρίζες του στο αίσθημα της ιδιοκτησίας, στην αντίληψη κατοχύρωσης ζωτικού χώρου και σε μια ιδιαίτερη κουλτούρα “τιμής” που ενίοτε νομιμοποιεί τη βία και αντιμετωπίζει τον άλλο σαν “εισβολέα” ή “παρείσακτο”.
Τόσα χρόνια δημοσιογράφος ο κ Καρακούσης, δεν έχει ακούσει ή διαβάσει ποτέ για εγκλήματα που έγιναν για μια σπιθαμή χώματος, για ένα αμφισβητούμενο σύνορο ή για τρία λιόδεντρα που τα έφαγαν τα ερίφια;
Όμως όχι…Ο κ Καρακούσης αναζητά τα αίτια του φονικού…στο κυνήγι.
” …Θέαμα ακατανόητο, έξω και πέρα από τον πολιτισμό και την κουλτούρα του σύγχρονου κόσμου” χαρακτηρίζει τους κυνηγούς.
Δεν φταίει όμως το “θέαμα”. Φταίει που δεν έχει ο ίδιος τα μάτια για να δει και να διακρίνει το ουσιώδες

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων