Περιοδικό «Κυνήγι & Περιβάλλον»

0

1987-makyn.jpg
Κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το 2ο τεύχος του περιοδικού «Κυνήγι & Περιβάλλον» το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006, με την υποστήριξη και την επιμέλεια της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Η έκδοση του έγχρωμου τεύχους, 48 σελίδων, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα για τη σχέση του καιρού στο λαγοκυνήγι, πληροφορίες για την μπεκάτσα, τη φάσα, το αγριοπερίστερο, για τα αγριογούρουνα στην Πελοπόννησο, για τις αντικυνηγετικές απόψεις, θέματα πρώτων βοηθειών στο σκύλο, για τον απαραίτητο εξοπλισμό οχήματος για συστηματική εκτός δρόμου κίνηση.
Περιβαλλοντικά άρθρα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την καύση των σιτοκαλαμιών, κλπ.
Υπάρχουν ακόμη πολλές ειδήσεις με τις ποικίλες δραστηριότητες των κυνηγετικών οργανώσεων, κυνηγετικές εξιστορήσεις, κλπ. Επίσης υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ κ. Τζαμτζή, που είναι και ο ίδιος φανατικός κυνηγός

Στο editorial της η Συντακτική ομάδα της ΚΟΜΑΘ καλεί τον κάθε πολίτη να εκθέσει τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της απόστασης των γραπτών νομοθετικών ρυθμίσεων για τη θήρα και της πραγματικότητας.

«…Ελλιπής σήμανση και οριοθέτηση των καταφυγίων άγριας ζωής, αβεβαιότητα ως προς τη δυνατότητα νόμιμης άσκησης θήρας μόλις πέσει λίγο χιόνι, αβεβαιότητα ως προς τη δυνατότητα νόμιμης μεταφοράς του κυνηγετικού όπλου σε κάποιες περιπτώσεις, αβεβαιότητα ακόμη και ως προς τη δυνατότητα μιας απλής εξόδου με το σκύλο στο ύπαιθρο χωρίς όπλο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, ηθική αθλιότητα της θήρας που προτείνουν και προσφέρουν οι κρατικά ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, κρατική αδιαφορία για την αλόγιστη εισβολή νέων τεχνολογιών στο φυσικό περιβάλλον (λ.χ. ηλεκτρονικές ηχομιμητικές συσκευές), είναι κάποιοι μόνο από τους πολλούς λόγους που κάνουν ιδιαίτερα αισθητή στον κυνηγετικό κόσμο την απόσταση μεταξύ της υφιστάμενης κρατικής ρύθμισης και αυτού που η λογική και η πράξη αναδεικνύουν ως δίκαιο και ορθό.»

Κυκλοφορεί το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα και μοιράζεται δωρεάν με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων