Επιστολή της ΚΟ Πελοποννήσου προς τον Πρόεδρο του Συνασπισμού

0

2032-123-kop.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610-361671/ 72
ΦΑΞ: 2610-346614
E-mail: Kynomp@hol.gr

ΠΑΤΡΑ 15-02-2007

Αριθμ. Πρωτ. 144

Προς τον πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ
κύριο Αλέκο Αλαβάνο
Κύριε πρόεδρε,

Κατά τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος μας τίμησε με την παρουσία του ο εκπρόσωπος του κόμματός σας, κύριος Τόλιος Ιωάννης. Κατά τον χαιρετισμό τον οποίο απηύθυνε υποστήριξε ότι οι οικολόγοι ήταν αυτοί οι οποίοι απελευθέρωσαν αγριόχοιρους στην Πελοπόννησο και εγκατέστησαν το είδος αυτό. Για λόγους ευγενείας και επειδή τυγχάνατε προσκεκλημένοι μας δεν αντικρούσαμε δημοσίως τον ισχυρισμό του εκπροσώπου σας, μη επιθυμώντας να δημιουργήσουμε πρόβλημα και να τον εκθέσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι η απελευθέρωση αγριόχοιρου στην κεντρική Πελοπόννησο έγινε από τις κυνηγητικές οργανώσεις αρχομένης από την περίοδο 1972-73, τότε που οι οικολογικές οργανώσεις δεν είχαν καν δημιουργηθεί, και βεβαίως δεν είχαν αναπτύξει και καμία δραστηριότητα. Αυτές οι απελευθερώσεις από τις κυνηγετικές οργανώσεις συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε πάρα πολλές φορές στα δικαστήρια λόγω των καταστροφών και των ζημιών που οι απελευθερωθέντες αγριόχοιροι προξένησαν στις καλλιέργειες των εκεί αγροτών. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν τίθεται θέμα πρωτείων, τίθεται θέμα όμως αντικειμενικότητας και αλήθειας.

Θα παρακαλούσαμε, λοιπόν, σε ενδεχόμενες αναφορές εκπροσώπων σας για το συγκεκριμένο ζήτημα να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την παρούσα επιστολή μας, δεδομένου ότι ο τρόπος με τον οποίον οι συνειδητοί και νόμιμοι κυνηγοί βιώνουμε τη φύση είναι ένας τρόπος που ταυτίζεται απόλυτα με την οικολογία, με την προσπάθεια και φροντίδα μας για ορθολογική διαχείριση, για την αειφορία του θηράματος, για τη βελτίωση των βιοτόπων του και την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Φιλικά
Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελ/σου

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων