Ημερίδα κατά της αναθεώρησης των άρθρων 24 και 117 από ΠΕΔΔΥ και ΓΕΩΤΕΕ

0

Ημερίδα κατά της αναθεώρησης των άρθρων 24 και 117 οργανώνει η ΠΕΔΔΥ και το ΓΕΩΤΕΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, συνδιοργανώνουν στην Αθήνα, με αφορμή την πρόταση για αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος που αφορούν την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, ημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, στο Ξενοδοχείο Imperial και θα έχει ως θέμα: «ΔΑΣΗ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ».
Όπως επισημαίνουν ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ κ. Νίκος Μπόκαρης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Κώστας Δημόπουλος, στόχος της εκδήλωσης είναι, να αναδειχθεί ο ρόλος των δασικών οικοσυστημάτων και η αυτούσια σημασία τους ως στοιχείων του χωροταξικού σχεδιασμού και συνεπώς να καταδειχθεί η ανάγκη σταθερότητας των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος.
Κύριοι ομιλητές είναι οι κ.κ Παπαδημητρίου Γεώργιος καθηγητής πανεπιστημίου Συνταγματολόγος, Νικόλαος Στάμου Καθηγητής Δασολογίας Α.Π.Θ, Αίθρα Μαριά Επίκουρος καθηγήτρια δικηγόρος, Μάρω Ευαγγελίδου Χωροτάκτης πολεοδόμος, Κώστας Διάκος νομικός περιβάλλοντος, Μιχάλης Σκαρβέλης Δρ. Δασολογίας ΕΘΙΑΓΕ.
Στην εκδήλωση θα γίνουν παρεμβάσεις από πολιτικές προσωπικότητες όλων των πολιτικών χώρων, κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, με σκοπό να αναπτυχθεί δημόσιος διάλογος και ο πολιτικός προβληματισμός, για την αναγκαιότητα και τους στόχους της πρότασης αναθεώρησης των διατάξεων του Συντάγματος, που αφορούν στο περιβάλλον.
«Όλοι εμείς που υπερασπιζόμαστε τα δάση, ως τους ελάχιστους εναπομείναντες ζωτικούς πνεύμονες της χώρας μας, σε μια περίοδο σοβαρής οικολογικής κρίσης και εντεινόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης, σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας για την προστασία των δασών.
Επί της αρχής της συνταγματικής αναθεώρησης, θεωρούμε ότι αυτή έχει αποστερηθεί της ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης, την οποία εξ’ ορισμού δεν διαθέτει πλέον και, ως εκ τούτου, έχει απωλέσει το συνταγματικό, κοινωνικό και πολιτικό της έρεισμα. Επομένως, η αναθεωρητική διαδικασία πρέπει να θεωρείται ότι έχει ουσιαστικά διακοπεί», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ, Νικόλαος Μπόκαρης.
Η προγραμματιζόμενη εκδήλωση αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων εκδηλώσεων που έγιναν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις με την υποστήριξη κοινωνικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών και οικολογικών φορέων και συνετέλεσαν στη δημιουργία ευρύτατου μετώπου, κατά της πρότασης αναθεώρησης (Επιμελητήριο περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, Πανελλήνιο δίκτυο οικολογικών Οργανώσεων, ΚΕΔΚΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, Π.Ε.Δ.Δ.Υ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΟΤΟΕ, ΟΛΜΕ, ΙΝΚΑ/Γεν. Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά κ.λ.π.

Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
Προεδρείο: Γ. Τζανιδάκης , Γ. Ντούρος, Γ. Καραγεώργος
09.00 – 09.30: Προσέλευση συνέδρων – εγγραφές
09.30 – 10.00: Έναρξη – χαιρετισμοί, κ.Παπαβασιλείου Γεώργιος Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ κ. Μπόκαρης Νικόλαος Πρόεδρος ΠΕΔΔΥ.
10.00 – 10.20: κ. Αίθρα Μαρία, Επίκουρη καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης, Δικηγόρος
10.20 – 10.40: κ. Στάμου Νικόλαος, Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας & Φ.Π του Α.Π.Θ.
10.40 – 11.00: κ. Διάκος Κων/νος, Δικηγόρος, Νομικός Περιβάλλοντος
11.00 – 11.30: Διάλειμμα – Καφέ

Προεδρείο: Ν. Φραγκισκάκης, Γ. Βότσης, Γ. Καρέτσος

11.30 – 11.50: κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, Kαθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνταγματολόγος
11.50 – 12:10: κ. Ευαγγελίδου Μάρω, Χωροτάκτης, Πολεοδόμος
12.10 – 12.30: κ. Σκαρβέλης Μιχάλης, δρ. Δασολόγος, Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ

Συζήτηση – Παρεμβάσεις

Συντονιστές: Γ. Βότσης δημοσιογράφος, Ν. Μπόκαρης Πρόεδρος ΠΕΔΔΥ

12.30 – 13.10 Παρεμβάσεις πολιτικών προσκεκλημένων
Βουλευτής – Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας
κ. Σταύρος Μπένος, Βουλευτής – Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ
Βουλευτής – Εκπρόσωπος Κ.Κ.Ε.
κ. Ασημίνα Ξηροτύρη, Βουλευτής – Εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α

13:10 – 14:30: Παρεμβάσεις συμμετεχόντων

14:30 – 15:00: Συζήτηση – Ολοκλήρωση Εργασιών.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων