Ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κ.Ο. Πελοποννήσου

0

2098-gkop.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΑ 5 – 6- 2007

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3-6-2007 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.
Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης
Επίσης παρέστη ο Διευθυντής Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κύριος Μόρφης Χρήστος ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας ενώ παράλληλα εξήρε τον πολύπλευρο ρόλο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας που συνίσταται στην καθοριστική συμβολή της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και μέσα σε παραγωγικό κλίμα έγινε ομόφωνα έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του έτους 2006, αναλύθηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα και συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής εν’ όψη της νέας ρυθμιστικής 2007-2008.
Ειδικότερη αναφορά έγινε στην ίδρυση της Κυνηγετικής Ακαδημίας Πελοποννήσου η οποία αποτελεί πρωτοποριακό θεσμό στα κυνηγετικά δρώμενα με αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα για τον κυνηγό και το θήραμα. Στόχος της Κυνηγετικής Ακαδημίας είναι η κυνηγετική και περιβαλλοντική εκπαίδευση των Νέων Κυνηγών μέσα από την Θεωρητική κατάρτιση και την Πρακτική άσκηση και συνάμα η εισαγωγή των Νέων Κυνηγών στην Ελληνική κυνηγετική φιλοσοφία και παράδοση. Η απόκτηση από τον Νέο Κυνηγό των απαραίτητων πληροφοριών που αφορούν το κυνήγι και την συνύπαρξή του με το θήραμα και την άγρια πανίδα γενικότερα, η ανάδειξη της κριτικής του ικανότητας και ευαισθησίας για το Φυσικό Περιβάλλον καθώς και η ενεργή συμμετοχή του στην προστασία του θηράματος και την αειφορική κυνηγετική του διαχείριση αποτελούν τα εφόδια που θα αποκτήσει ο Νέος Κυνηγός ούτως ώστε πλήρως καταρτισμένος να ασκεί την αγαπημένη του δραστηριότητα.
Επίσης ιδιαίτερη μνεία έγινε στα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούνται από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Γ΄ Κ.Ο.Π. και αφορούν την καταγραφή της ποιοτικής και ποσοτικής θηρευτικής κάρπωσης του αγριόχοιρου, την χαρτογράφηση των περιοχών κάρπωσης καθώς και την καταγραφή των τροφικών συνηθειών του είδους. Επιπλέον ανακοινώθηκε η συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση προγράμματος που αφορά τις «Θηρευτικές επιδράσεις της αλεπούς στην Πελοπόννησο». Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκληρωμένη μελέτη της θηρευτικής συμπεριφοράς της αλεπούς σε κυνηγετικές περιοχές ευθύνης των Κυνηγετικών Συλλόγων της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, ώστε να μπορούν να καταρτιστούν προτάσεις βελτιστοποίησης της αφθονίας των θηραμάτων στις υπό έρευνα περιοχές.
Επίσης αναφέρθηκαν τα τρία επιστημονικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και των οποίων όλες οι δαπάνες καλύπτονται από τις συνδρομές των Ελλήνων κυνηγών και που στόχο έχουν την συγκέντρωση επιστημονικών στοιχείων που να ενισχύουν και θα τεκμηριώνουν τις θέσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αναφορικά είναι: 1) Το πρόγραμμα προσδιορισμού της φαινολογίας της μετανάστευσης των θηρεύσιμων πτηνών στην Ελλάδα, 2) τα προγράμματα καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης ΑΡΤΕΜΙΣ Ι & ΙΙ καθώς και 3) το πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων και ενίσχυσης του ενδημικού θηράματος το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με προτεραιότητα στον φασιανό, αφού στους στόχους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου είναι η εγκατάσταση του φασιανού ως ενδημικό θήραμα στην Πελοπόννησο μέσα από την επιλογή των κατάλληλων βιοτόπων καθώς και την καταγραφή της βιωσιμότητας των απελευθερωθέντων ατόμων από το εκτροφείο της Ομοσπονδίας.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης αποτέλεσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προκειμένου να αξιολογηθεί η συνολική προσφορά της στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων αλλά και η μελλοντική πορεία του σώματος.
Τέλος επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη για ανταπόκριση τόσο στα προγράμματα όσο και στις δράσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας από τους Κυνηγετικούς συλλόγους και τα μέλη τους ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι για την προώθηση και ανάδειξη της κυνηγετικής δραστηριότητας, την προβολή του κυνηγετικού ιδεώδους και αναβάθμιση του ρόλου του κυνηγού στη φύση και στα κοινωνικά δρώμενα.

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Ο Διευθυντής Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κύριος Μόρφης Χρήστος απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Δεξιά του ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κος Κανελλόπουλος Νικόλαος, ο Πρόεδρος κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, και τα μέλη της Ομοσπονδίας κύριοι Αποστολίδης Γεώργιος, Ρουμελιώτης Γεώργιος και Καπνίσης Δημήτριος.

Στιγμιότυπο από την παρουσία των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων