Δευτεροβάθμιο όργανο στο συνδικαλισμό των θηροφυλάκων

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ. 4ος όροφος, γραφείο 6)
Τ.Κ. 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Fax.: 2310 757 086. Ε-mail: Pothko@yahoo.gr

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΘΗΡΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακoινώσουμε πως συστάθηκε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων (Π.Ο.ΘΗ.Κ.Ο.) και έδρα την Θεσσαλονίκη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες έχει ως εξής:
Πρόεδρος – Ιωάννης Ρετζέπης, Θεσσαλονίκη
Αντιπρόεδρος – Νεκτάριος Γκουλιούμης, Παραμυθιά
Γενικός Γραμματέας – Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Πτολεμαΐδα
Ταμίας – Δημήτριος Μαλαματίδης, Γιαννιτσά
Έφορος Οργανωτικού – Ιωάννης Σιψής, Νέα Μουδανιά
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων – Άγγελος Μαρέτης, Μαργαρίτη
Μέλος – Σωκράτης Τσάνης, Ηγουμενίτσα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία δημιουργήθηκε για να συμβάλλει μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην αναβάθμιση και εξύψωση της θέσης των φυλάκων θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων όπως και του θεσμού γενικότερα έξω από τα στενά όρια της Ομοσπονδίας. Με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση της θηρευτικής δραστηριότητας στο πλαίσιο που θέτουν οι κυνηγετικές οργανώσεις και η Πολιτεία.
Στόχος είναι να γίνει κατανοητή η ανάγκη και να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων του κλάδου όπως για παράδειγμα:

– Η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κάτι που λείπει σήμερα με αποτέλεσμα ο μισθός των φυλάκων θήρας να είναι από τους κατώτερους των εργαζομένων της χώρας (ισοδυναμεί με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη) χωρίς να αναγνωρίζεται κανένα επιπλέον προσόν ή τίτλο π.χ. πτυχίο Δασοπόνου ΤΕ. ή Δασολόγου ΠΕ κλπ..

– Η ουσιαστική αναγνώριση του κλάδου από την Πολιτεία για την αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας στις προσλήψεις του δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ. Επισημαίνεται πως αυτή τη στιγμή με τον τρόπο τον οποίο έχει καθορισθεί το προσοντολόγιο των σχετικών κλάδων (π.χ. δασοφυλάκων της δασικής υπηρεσίας) η προϋπηρεσία στην ειδικότητα του φύλακα θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων, που ισοδυναμεί με την ειδικότητα του δασοφύλακα του δημοσίου, ουσιαστικά αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως άχρηστη ή μη αναγκαία.

·-Γενικότερα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα βοηθήσουν τους φύλακες θήρας να αντεπεξέλθουν περισσότερο αποτελεσματικά στο έργο που τους έχει ανατεθεί προς όφελος της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχειας της κυνηγετικής δραστηριότητας και της εξυπηρέτησης του Έλληνα κυνηγού.

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Ρετζέπης Γεώργιος Τριανταφυλλίδης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων