Σκοπευτικές εγκαταστάσεις στη Ρόδο

0

Η Ρόδος μπαίνει στην τελική ευθεία για τους 12ους Island Games που θα διεξαχθούν εκεί απο 30 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου. Το νησί γίνεται πλουσιότερο με την απόκτηση σύγχρονης αθλητικής υποδομής, που είναι η προίκα του απο τους αγώνες. Ανάμεσα στα έργα που θα γίνουν είναι η κατασκευή δυο σκοπευτηρίων, για πήλινο στόχο και για αεροβόλα.
Το νεο σκοπευτήριο πήλινου στόχου που έγινε στην περιοχή Αφάντου εγκαινιάζεται με αγώνες σκητ, τραπ και σπόρτινγκ που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουνίου 2007.

Ανάμεσα σε πολλούς που είχαν το όραμα και ο Ομιλος Σκοπευτών Δωδεκανήσου (ΟΣΚ ΔΩΔΕΚ) που δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα την τελευταία διετία για να λάβει σάρκα και οστά η κατασκευή του σκοπευτηρίου (έρευση χώρου, άδειες, επίβλεψη κλπ). Ετοιμες (οι μηχανές) περιμένουν ολους τους σκοπευτές της Ελλάδος και οχι μόνο… στις .23-24/6/2007 για τα εγκαίνια. Το σκοπευτήριο μέχρι στιγμής διαθέτει ένα ΟΤ, ένα ABT, δυο γήπεδα skeet και ένα sporting , όλα με τις τελευταίου τύπου μηχανές Laporte.

Ο ΟΣΚ ΔΩΔΕΚ ιδρύθηκε το 2001. Μια παρέα φίλων μετέφερε μια μηχανή τραπ (ρομπότ) στην περιοχή Καλαμώνα και έτσι …βγήκαν οι πρώτοι Ροδίτες σκοπευτές πήλινου στόχου. Μολονότι δεν υπήρχε οργανωμένο σκοπευτήριο και ανάλογη υποδομή, οι αθλητές του ΟΣΚ ΔΩΔΕΚπολύ σύντομα άρχισαν να κερδίζουν τα πρώτα τους έπαθλα σε αγώνες και μάλιστα μακριά απο το νησί τους. Ο Βασίλης Σοφιανόπουλος, ο Γιώργος Μαμαλίγκας, ο Λευτέρης Μιχαήλ είναι κάποιοι απο αυτούς που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε αγώνες Α, Β και Γ κατηγορίας (αν ξέχασα κανέναν συγχωράτε με). Να αναφέρω και έναν πολύ καλό έφηβο τον Μιχάλη Μαμαλίγκα που διακρίνεται ιδαίτερα στην κατηγορία των εφήβων και του αξίζει μια συμμετοχή στο ευρωπαικό πρωτάθλημα τραπ εφήβων.
Για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα: Γιώργο Μαμαλίγκα 6944/350303, φαξ 22410/73233.

Μια παλαιά αποθήκη του Δήμου στο κέντρο της πόλης χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του σκοπευτηρίου για τα αεροβόλα όπλα. Το νέο σκοπευτήριο περιλαμβάνει 12 θυρίδες, αποδυτήρια, γραφεία, ιατρείο, κυλικείο κλπ.Αναμένεται σύντομα απο την Αθήνα ο εξοπλισμός.
Αλλά δεν είναι μόνο τα δυο σκοπευτήρια: Ενα σύγχρονο στάδιο θα κατασκευαστεί για κλασσικό αθλητισμό (400 μ, οκτώ διαδρομές) με αποδυτήρια, γραφεία, ιατρεία, βοηθητικούς χώρους κλπ, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο. Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστεί κλειστό προπονητήριο με στίβο 5 διαδρομών και μήκους 80 μ, σκάματα αλμάτων, αίθουσες για βάρη κλπ. Εχει προβλεφθεί επίσης η δημιουργία ενός βοηθητικού σταδίου μόνο για τις ρίψεις. Εκεί θα γίνονται οι προπονήσεις, αλλά θα μπορεί να φιλοξενεί και αγώνες εφ όσον κριθει αναγκαίο. Στον χώρο των εγκαταστάσεων του στίβου θα κατασκευαστεί και το γήπεδο του μπίτς βόλει.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων