Γενική Συνέλευση της ΚΣΕ. Αποτελέσματα εκλογών και παραλειπόμενα

0

του Γιάννη Θεοδώρου

Ετήσια τακτική εκλογικοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΚΣΕ-Ανάδειξη νέας ηγεσίας

Πραγματοποιήθηκε χθες 17 Ιουνίου 2007 ημέρα Κυριακή η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΣΕ σύμφωνα με τα άρθρα 9 παραγρ. 2 και 14 του Καταστατικού της με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ορισμός Προέδρου Γενικής Συνέλευσης και πρακτικογράφων
2. Εκλογή μελών Εφορευτικής Επιτροπής
3. Απολογισμός πεπραγμένων του ΔΣ/ΚΣΕ
4. Έγκριση απολογισμού χρήσεως 2006 και προϋπολογισμού 2007 αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2006
5. Έγκριση δαπανών Γενικής Συνέλευσης
6. Ομοσπονδιακή Θηροφυλα΄κή
7. Θηραματική πολιτική: α) γενικές κατευθύνσεις β) ρυθμιστική 2007/08
8. Τροποποίηση άρθρων Καταστατικού ΚΣΕ
9. Διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων της ΚΣΕ και της Ελεγκτικής Επιτροπής

Για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών, φίλων και επισκεπτών της Ηλεκτρονικής Κυνηγετικής μας Πύλης αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου κυνηγού και μη, κρίνουμε σκόπιμο, να παραθέσουμε ορισμένα βασικά στοιχεία του Καταστατικού κατά τη γνώμη μας, για τη διαδικασία των εκλογών και για το πώς ορίζονται τα μέλη του ΔΣ της ΚΣΕ, μιας αποτελεί αυτή την κορυφή της πυραμίδας, σε τριτοβάθμιο επίπεδο, των κυνηγετικών δευτεροβαθμίων και πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Έτσι λοιπόν έχουμε:
Καταρχήν το ΔΣ της ΚΣΕ είναι 12μελές και απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και ένα Σύμβουλο, οι οποίοι είναι αιρετοί.
Εκλέγονται με διετή θητεία. από την Γενική Συνέλευση των εκλεκτόρων με μυστική ψηφοφορία.
«Εx officio» τις υπόλοιπες επτά (7) θέσεις του ΔΣ καταλαμβάνουν οι εκλεγμένοι Πρόεδροι των επτά Κυνηγετικών Ομοσπονδιών της χώρας μας.
Το πενταμελές -και απερχόμενο ΔΣ- αποτελούσαν οι κάτωθι:
• Νίκος Παπαδόδημας
• Μανώλης Καραγιάννης
• Γιάννης Πουλόπουλος
• Σπύρος Μπογιάκης
• Γιάννης Κωτσόπουλος
Την σύνθεση του ΔΣ συμπλήρωναν οι Πρόεδροι της Α΄ Κ.Ο Κρήτης, της Β΄ Κ.Ο Αρχιπελάγους, της Γ΄ Κ.Ο Πελοποννήσου, της Δ΄ Κ.Ο Στερεάς Ελλάδος, της Ε΄ Κ.Ο Ηπείρου, της ΣΤ΄ Κ.Ο Μακεδονίας & Θράκης και της Ζ΄ Κ.Ο Θεσσαλίας..

Στον απολογισμό του έργου και των πεπραγμένων της ΚΣΕ ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, Νίκος Παπαδόδημας, επικεντρώθηκε σε εννέα βασικούς στρατηγικούς και θεματικούς άξονες, που αποτέλεσαν και αποτελούν τον «πυρήνα» των κυνηγετικών διεκδικήσεων, αναφερόμενος ταυτόχρονα στις επιδιώξεις, και στους μελλοντικούς στόχους και σκοπούς. Όλοι οι παριστάμενοι επίσης εκπρόσωποι των Κ.Ο που πήραν το λόγο, ανέπτυξαν λίαν ενδιαφέρουσες απόψεις για το κυνήγι και την ειδικότερη πολιτική που πρέπει να ακολουθείται, είχαν πλήρως τεκμηριωμένες απόψεις αν και ορισμένες φορές, δεν απέφυγαν τη «μεγιστοποίηση» και την «υπερμεγέθυνση» των τοπικών προβλημάτων, όχι όμως αδίκως, αφού η αγωνία όλων ήταν έκδηλη, για το παρόν και το μέλλον της θήρας στη χώρα μας.

Σημαντικά ζητήματα που αναλύθηκαν ήταν τα Προγράμματα και οι μελέτες, οι έρευνες και οι αναβαθμίσεις βιοτόπων, οι απελευθερώσεις και οι εμπλουτισμοί, η εκτέλεση υποστηρικτικών έργων, η ενίσχυση της Θηροφυλακής, το προκύπτον μεγάλο οικονομικό κόστος από την λειτουργία της κλπ.
Για μια ακόμη φορά, είχαμε την ευκαιρία δια ζώσης, αφού καλύψαμε δημοσιογραφικά της εργασίες της Συνέλευσης, να ακούσουμε όλες τις σημαντικές παραμέτρους και λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη θηραματική πολιτική και το έργο των Κ.Ο και για μια ακόμη φορά, να αναρωτηθούμε εύλογα, αν το παραγόμενο έργο «διαχέεται» στην κυνηγετική βάση και πως «αφομοιώνεται» από την κυνηγετική γνώμη…

Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει προς τον τομέα αυτό, αφού η εν πολλοίς «επιφυλάξεις» για το έργο των Κ.Ο, οι όποιοι προβληματισμοί και τα ερωτηματικά, μάλλον δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά περιστατικά και τα πράγματα …

Ο Έλληνας κυνηγός πιστεύουμε ότι έχει δυο βασικές και θεμελιώδεις υποχρεώσεις:
α) Να διαβάζει και να ενημερώνεται για ότι έχει σχέση με το κυνήγι και την πολιτική των Κ.Ο
β) Να συμμετέχει ενεργά υπό την ιδιότητα του μέλους στα δρώμενα των Κ.Σ
Η «αδιαφορία της πλειοψηφίας», η αμέλεια και η μη συμμετοχή, ωθούν μοιραίως πως, στη δημιουργία «κυνηγών παρατηρητών», κυνηγών ελλιπώς ή και παντελώς ανημέρωτων, τη μετατροπή και τον «εκφυλισμό» των ΚΣ σε «εκδοτήρια ή πρατήρια κυνηγετικών αδειών» εποχικώς λειτουργούντων…
Αναφορικά με τους προαναφερθέντες εννέα άξονες, που ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΣ, στην Γενική Συνέλευση, θα επανέλθουμε σε επόμενο και προσεχές άρθρό μας.
Από τις διεξαχθείσες αρχαιρεσίες και τις εκλογές είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Υποψηφιότητες
Για τη θέση του Προέδρου
Νίκος Παπαδόδημας, έλαβε 25 ψήφους

Για τη θέση του Αντιπροέδρου
Μανώλης Καραγιάννης, έλαβε 24 ψήφους
(Ο κ. Βελλής έλαβε 2)

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα
Γιάννης Πουλόπουλος, έλαβε 24 ψήφους

Για τη θέση του Ταμία
Σπύρος Μπογιάκης, έλαβε 24 ψήφους

Για τη θέση του Συμβούλου
Γιώργος Αραμπατζής, εκλέγεται με 14 ψήφους
Γιάννης Κωτσόπουλος, δεν εκλέγεται, έλαβε 12 ψήφους
Ηλίας Μπεκιάρης, δεν εκλέγεται, έλαβε 2 ψήφους

Ελεγκτική Επιτροπή
Εκλέγηκαν οι κ.κ Κυριαζόπουλος με 15 ψήφους και Χατζηδούρος με 10 ψήφους, ενώ το τρίτο μέλος της εν λόγω Επιτροπής ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το σώμα των εκλεκτόρων απαρτίζεται από τριάντα τρία (33) συνολικά μέλη και ήταν παρόντες στη ψηφοφορία και τις εργασίες είκοσι εννέα (29) μέλη.
Μερικά βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω αποτελέσματα είναι:
α) Η πανηγυρική επανεκλογή, με σχεδόν καθολική αποδοχή των εκλεκτόρων, της υποψηφιότητας του Νίκου Παπαδόδημα, για τη θέση του Προέδρου της ΚΣΕ και στην επόμενη διετία. Ενός ανθρώπου με ευρύτατες γνώσεις και παιδεία, με σύγχρονες τεχνοκρατικές αντιλήψεις, με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και απόλυτου γνώστη των ευρωπαϊκών κυνηγετικών δρωμένων λόγω της συμμετοχής του και στην FACE. Δεν αποτελεί επομένως καθόλου υπερβολή, η επισήμανση, ότι η σφριγηλή και δυναμική παρουσία του στη θέση του Προέδρου, προσέδωσε το αναγκαίο κύρος στην ΚΣΕ, στα τελευταία χρόνια και την κατέστησε επίσημο και ισότιμο συνομιλητή αφού κατάφερε να παρέμβει έγκαιρα προς όλες τις κατευθύνσεις και στο εσωτερικό και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διασώσει το κυνήγι από οδυνηρές περιπέτειες, απρόβλεπτα και αδιέξοδα…
Ας θυμηθούμε λίγα, την «ευρωπεριπέτεια του 2003» και το γεγονός ότι ο Φεβρουάριος θα είχε ήδη χαθεί από το «κυνηγετικό μηνολόγιο» όπως και πολλά θηρεύσιμα, τις έγκαιρες παρεμβάσεις ενώπιον του ΣτΕ, που οδήγησαν στην ιστορική για το κυνήγι απόφαση του 2003 και καταφέρνουμε και κυνηγάμε ακόμη, χωρίς προσφυγές των οικολόγων, στη νομιμοποίηση και αποδοχή της Θηροφυλακής, παρά τα προσχηματικά «αδιέξοδα και τις τρικλοποδιές» του αρμόδιου Υπουργείου, στην πανευρωπαϊκή διάσταση που παίρνει το Πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ» κλπ

Η επανεκλογή του Μανώλη Καραγιάννη και του Γιάννη Πουλόπουλου επιβραβεύει απλά, τις άοκνες προσπάθειες τους και την πολυσχιδή τους καθημερινή αγωνιστική δράση για το κυνήγι.
Η διακριτική παρουσία τους, η μειλίχια και συνεπής στάση τους και η διαχρονική προσφορά τους, αποτέλεσαν βασικά κριτήρια για την επανεκλογή τους.
Επίσης η ανάδειξη εκ νέου του Σπύρου Μπογιάκη, στη θέση του Ταμία, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων στο πρόσωπό του και στην σημαντική και αθόρυβη προσφορά του, στο «νοικοκύρεμα» και στην άριστη εικόνα των διαχειριστικών και οικονομικών πεπραγμένων της ΚΣΕ, πράγμα που πιστοποιεί και η ελέγχουσα αρχή δηλαδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Τέλος η εκλογή του Γιώργου Αραμπατζή στη θέση του Συμβούλου της ΚΣΕ, τ. υποψηφίου Προέδρου της Δ΄ ΚΟΣΕ, με πολύχρονη ενεργή και αγωνιστική παρουσία στα κυνηγετικά συνδικαλιστικά και στο ΚΕΚ, ενός ανθρώπου με μεγάλη κουλτούρα και ευρείες γνώσεις των ευρωπαϊκών κυνηγετικών και όχι μόνον προτύπων και δεδομένων, ενός ανθρώπου που έχει κάνει το κυνήγι «φιλοσοφία» και ιδεολογία κατά κυριολεξία, αποτελεί εχέγγυο, για τη διεύρυνση των οριζόντων και των μελλοντικών δράσεων και αποφάσεων της ΚΣΕ, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Το Διαχειριστικό και Συντονιστικό επιτελείο της Ηλεκτρονικής Κυνηγετικής Πύλης και Εφημερίδας e-artemis.gr, συγχαίρει θερμά όλους τους εκλεγέντες στη διοίκηση της ΚΣΕ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία, στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και πλήρη ευόδωση των στόχων της ΚΣΕ, μιας και η μέχρι τώρα χρήσιμη και συνεπής παρουσία τους στα «κυνηγετικά μετερίζια» και οι αγώνες τους, διασφαλίζουν μια εξίσου σημαντική παρακαταθήκη, ότι το κυνήγι στη χώρα μας θα κερδίσει ακόμη περισσότερα και οι Έλληνες κυνηγοί δεν θα είναι οι «παρίες» και οι οικονομικοί αιμοδότες των «ελλειμματικών και πενόμενων» ενίοτε Δημοσίων Ταμείων…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων