Ανακοίνωση της ΚΣΕ για τη νέα ρυθμιστική

0

2146-ksellas.jpg
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 9-8-07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη συνεργασία που είχε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενόψει των ρυθμίσεων των κυνηγετικών θεμάτων στη νέα περίοδο, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος επεδίωξε δύο βασικούς στόχους:

Κατά πρώτο λόγο και πάντοτε μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού και Εθνικού νομικού πλαισίου για το κυνήγι και σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, να εξασφαλίσει τη συνέχιση του κυνηγίου χωρίς τις διάφορες περικοπές και μειώσεις που επροτείνοντο. Ο στόχος αυτός ικανοποιήθηκε με την θετική ανταπόκριση του Υπουργού στα αιτήματά μας για τη νέα Ρυθμιστική ενώ παράλληλα έκανε αποδεκτές προτάσεις μας για την ειδική ρύθμιση του κουνελιού και της πέρδικας.

Κατά δεύτερο λόγο η Κ.Σ.Ε. επεδίωξε την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που είναι απολύτως απαραίτητοι για την συνέχιση του φιλοθηραματικού της έργου και κυρίως για τη συνέχιση της λειτουργίας της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Η λύση που δόθηκε από τον Υπουργό, με την σχετική μείωση των τελών θήρας ώστε να υπάρξει μικρή τελική επιβάρυνση του κάθε κυνηγού, σημαίνει την αναγνώριση και του θεσμού της Θηροφυλακής και του προβλήματος χρηματοδότησης της, της οποίας και εξασφαλίζει έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Κατά τις διαπραγματεύσεις για τα παραπάνω που ήταν ιδιαίτερα επίμονες και χρονοβόρες, αναδείχθηκε η συμπαγής ενότητα των μελών της Κ.Σ.Ε., βασικός παράγων αξιοπιστίας και κύρους της οργάνωσής μας της οποίας τις θέσεις στηρίζουν αποτελεσματικά ο κυνηγετικός τύπος και οι άνθρωποί του, οι οργανώσεις και ενδιαφερόμενοι για το κυνήγι και την προστασία της φύσης.

Γραφείο Τύπου Κ.Σ.Ε.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων