Αλλάζει η ΚΥΑ για το Δέλτα του Έβρου

0

Αναστολή της ΚΥΑ για τον Έβρο, η οποία έγινε γνωστή και στον Φορέα Διαχείρισης του Έβρου, που συνεδρίασε έκτακτα προχτές. Εκεί τα μέλη του Δ.Σ. δέχθηκαν με “ανακούφιση” την αναστολή, καθώς είναι γνωστά τα προβληματα και οι αντιδράσεις που δημιούργησε η δημοσιοποίηση της ΚΥΑ. Το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα τόνισαν την ανάγκη συγκρότησης ειδικής μελέτης που να συμπεριλάβει όλες τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων των κυνηγετικών οργανώσεων και των ανώτατων πανεπιστημίων της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της τοπικής εφημερίδας έχει ως κάτωθι:

Εφημερίδα «η Γνώμη» της Αλεξανδρούπολης, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

«Αλλάζει η ΚΥΑ για το Δέλτα του Έβρου»

Άκρως αποδοτική ήταν η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα(05/11/07) ο βουλευτής του Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γ. Σουφλιά.
Στην συνάντηση αυτή που έγινε στο γραφείο του Υπουργού, ο βουλευτής Έβρου έθεσε μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν στο νομό όπως η εξέλιξη του έργου της εκβάθυνσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι δυο ΚΥΑ για το Δέλτα του Έβρου και της Δαδιάς στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Σουφλιάς αφού ενημερώθηκε από τον κ. Κελέτση, έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Ευάγγελου Μπαλτά για τροποποίηση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν το Εθνικό Πάρκο Δέλτα του Έβρου και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου στη βάση μελετών που θα εκπονήσουν οι αρμόδιοι φορείς διαχείρισης των παραπάνω προστατευόμενων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα η τροποποίηση της ΚΥΑ για το Δέλτα του Έβρου θα αφορά όλο το εύρος της ανθρώπινης δραστηριότητας (γεωργία, κτηνοτροφία, αγροτουρισμό, κυνήγι κλπ), ενώ η τροποποίηση της ΚΥΑ για το Εθνικό Πάρκο του δάσους της Δαδιάς θα αφορά αλλαγές στους όρους δόμησης στις παρυφές του Σουφλίου.
Τέλος για την εκβάθυνση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων