Ανακοίνωση της ΚΟΜΑΘ για την αναστολή του κυνηγίου

0

2209-822-koma8.jpg
ΠΡΟΣ: Τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αρμοδιότητας ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Διαβιάστηκε σε όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ το με αριθ. πρωτ. 1007/12-11-2007 έγγραφο της Κ.Σ.Ε. με την συνημμένη ανακοίνωση καθώς και το κείμενο της με αριθμό 1210/9-11-2007 απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από αυτήν την απόφαση φαίνεται ότι η αναστολή της Ρυθμιστικής Απόφασης Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων οφείλεται στο ότι δεν μνημονεύονται σ’ αυτήν «ειδικές μελέτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες (των πρόσφατων πυρκαγιών) στη βιολογική ισορροπία των ειδών της άγριας πανίδας».

Τόσο η Κ.Σ.Ε. , η οποία παρεστάθη στη σχετική δικάσιμο και αντιδίκησε αναπτύσσοντας σωρεία επιχειρημάτων, όσο και η Ομοσπονδία μας, έχοντας προβλέψει τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, έχουν φροντίσει από μακρού να έχουν στη διάθεσή τους αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες για το επίμαχο ζήτημα. Οι μελέτες αυτές έχουν ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση έκδοση νέας Ρυθμιστικής Απόφασης.

Όσον αφορά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κυνηγών μας που εύλογα διερωτώνται ποια σχέση έχουν οι πυρκαγιές της Πελοποννήσου και της Στερεάς με το κυνήγι στη Μακεδονία και τη Θράκη, επισημαίνουμε ότι την ίδια άποψη συμμερίσθηκε και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος μειοψήφισε διατυπώνοντας τη γνώμη ότι «λόγος χορηγήσεως αναστολής συντρέχει μόνο για τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Στερεάς» και όχι για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Με τα παραπάνω αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι κίνδυνοι που απειλούν θεσμικά το κυνήγι είναι πολλοί και άμεσοι και ότι απαιτείται εγρήγορση, έντονη παρουσία και στέρεα επιστημονική θεμελίωση για την αντιμετώπισή τους.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Πολυχρόνης Νικόλαος Καλογεράκος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων