Λαθροθηρία εκτός κυνηγετικής περιόδου

0

2248-123-kop.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΗΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Κορομηλάς Παναγιώτης και Μπόρας Παναγιώτης κατά την άσκηση κοινής περιπολίας τους για την πρόληψη και καταστολή της παράνομης θήρας, εντόπισαν την Κυριακή 27/1/2008 στην περιοχή Τριποταμιά του Δήμου Τροπαίων τον Κ.Θ. να ασκεί θήρα λαγού εκτός κυνηγετικής περιόδου.

Κατά τον έλεγχο ευρέθηκε να φέρει εντός του γιλέκου έναν θηρευμένο λαγό, ενώ το όπλο που είχε στην κατοχή του ήταν τύπου καραμπίνας η οποία διαπιστώθηκε παραποιημένη, χωρητικότητας άνω των τριών φυσιγγίων. Όλα τα παράνομα μέσα καθώς και ο παράνομα θηρευμένος λαγός κατασχέθηκαν και υπεβλήθη η σχετική μήνυση κατά του Κ.Θ. του Ε. στο αρμόδιο Δασαρχείο Βυτίνας.

Η κυνηγετική οικογένεια έχοντας περιθωριοποιήσει και αποτάξει από το σώμα της αυτού του είδους τα «καρκινώματα» σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτεί την ασυνειδησία και τον τραμπουκισμό κάποιων οπλοφόρων εγκληματιών της φύσης και του θηραματικού μας πλούτου. Επιπλέον, η Ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να συμπαρασταθεί στη μονομερής προσφορά των κυνηγετικών οργανώσεων και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής καταδικάζοντας και αποδίδοντας την μέγιστη των ποινών σε όσους εσκεμμένα «ληστεύουν» την φύση, παραβιάζοντας παράλληλα τα δικαιώματα όλων των νόμιμων κυνηγών.

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων