Λαθροθηρία εντός καταφυγίου

0

2249-thilies.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΗΡΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Καρπούζος Ιωάννης, Μπαμπαλέτος Παναγιώτης και Φούτρης Νικόλαος, ύστερα από σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα έσπευσαν στο λεγόμενο «τριεθνές» των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορίνθου όπου βρίσκεται και το Καταφύγιο Άγριας Ζωής “Στυμφαλία – Απέλαυρο όρος”.

Κατά την διάρκεια της περιπολίας τους στην δασική περιοχή της κοινότητας Σκοτεινής εντόπισαν συνολικά 26 θηλιές διάσπαρτες εντός του καταφυγίου. Ο «υπεύθυνος» της άνανδρης αυτής παγίδας που έθετε σε άμεσο κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές αν κάποιος αμέριμνα πιανόταν στη «φάκα», ήταν απών. Έτσι λοιπόν η «φάκα» στήθηκε εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες οι οποίοι απενεργοποίησαν 3 από τις παγίδες και περίμεναν καρτερικά την εμφάνισή του. Ο εν λόγω ανεκδιήγητος λαθροθήρας κάποια στιγμή «ξεμύτισε», ένοπλος μάλιστα, για να ελέγξει τις παγίδες του και φυσικά αποπειράθηκε να αποκαταστήσει την ζημιά, υποδεικνύοντας σαφέστατα ότι ήταν ο δράστης. Στο άκουσμα όμως της ανακοίνωσης «Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή» από τους εκεί ευρισκόμενους Θηροφύλακες, το έβαλε στα πόδια και γνωρίζοντας όπως φάνηκε την περιοχή πάρα πολύ καλά, διέφυγε την σύλληψη αφού ως φέροντας όπλο ήταν αδύνατη η από κοντινή απόσταση καταδίωξή του.
Τα στοιχεία του διαφυγόντος παραβάτη εξευρέθηκαν πάραυτα από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και υπεβλήθη η σχετική μήνυση κατά του Λ.Κ. καθώς επίσης κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα θήρας.
Και το ευτράπελο της υπόθεσης, άκουσον άκουσον, αντί η Δασική υπηρεσία να συγχαρεί τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για την επιτυχία τους, τους έκανε και την παρατήρηση γιατί κινήθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς το Δασαρχείο να είναι ενήμερο!!!

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

* στη φωτογραφία οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Καρπούζος Ιωάννης και Φούτρης Νικόλαος με τις κατασχεμένες 26 θηλιές από το καταφύγιο άγριας ζωής «Απέλαυρο όρος- Στυμφαλία».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων