Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της ΚΟ Πελοποννήσου

0

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17-5-2008 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Κατά τη διάρκεια αυτής και μέσα σε παραγωγικό κλίμα έγινε έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του έτους 2007, αναλύθηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα και συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής ενόψει της νέας ρυθμιστικής θήρας.

1.jpg

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που ανέκυψαν την προηγούμενη χρονιά από τις πυρκαγιές που είχαν ως αποτέλεσμα τις τεράστιες καταστροφές σχεδόν σε όλα τα δασικά συμπλέγματα της Πελοποννήσου, επιφέροντας σημαντικά προβλήματα και στον θηραματικό της πλούτο. Ιδιαίτερα τονίστηκε το σχέδιο δράσεων της Γ΄Κ.Ο.Π. το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις χιλιάδων δασικών και οπορωφόρων δένδρων, σπορές και καλλιέργειες σε όλες τις καμένες εκτάσεις καθώς επίσης υδρομαστεύσεις, εγκαταστάσεις δεξαμενών, ποτίστρες αλλά και απελευθερώσεις εκατοντάδων θηραμάτων από το εκτροφείο της Ομοσπονδίας.
Η προσφορά όμως αυτή της Ομοσπονδίας στο φυσικό περιβάλλον δεν έτυχε της αναγνώρισης και της συνεισφοράς από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία, παρότι από την πρώτη στιγμή όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και οι κυνηγοί μέλη τους αλλά και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες καταστολής των πυρκαγιών. Ενώ στην συνέχεια με την συνδρομή της Ομοσπονδίας διέθεσαν εκατοντάδες τόνους τροφής στις καμένες περιοχές για την ενίσχυση της άγριας πανίδας που λιμοκτονούσε από την ξαφνική απώλεια των ενδιαιτημάτων της.

2.jpg

Επίσης ένα μεγάλο κεφάλαιο της ομιλίας του κου Μαρκόπουλου αποτέλεσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προκειμένου να αξιολογηθεί η συνολική προσφορά της στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος όσο και οι τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων αλλά και η μελλοντική πορεία του σώματος με σαφή στόχο την κάλυψη με αυτοκίνητα και θηροφύλακες όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κατσαρελάς Κωνσταντίνος και Φωτεινόπουλος Δημήτριος βραβεύθηκαν από την Ομοσπονδία με “ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ” για την αυταπάρνηση που επέδειξαν ασκώντας τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Επίσης, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κορομηλάς Παναγιώτης και Παπασπυρόπουλος Θεόδωρος βραβεύθηκαν από την Ομοσπονδία με “ΈΠΑΙΝΟ” για την ευσυνειδησία στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και την αποτελεσματικότητα του έργου τους, ιδιαίτερα στην πρόληψη και καταστολή της παράνομης θήρας της μπεκάτσας.

3.jpg

Τέλος πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους: Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο, Αποστολίδη Γεώργιο, Ρουμελιώτη Γεώργιο, Κατσίκα Γεώργιο, Καπνίση Δημήτριο, Κανελλόπουλο Νικόλαο και Πλούμπη Ανδρέα. Ο πλειοψηφών σύμβουλος κος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός εβδομάδος θα γίνει και η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου μας επιβάλλει να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος και με τον ίδιο ζήλο αλλά και με αποφασιστικότητα το έργο και τις δράσεις της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, δράσεις που οδηγούν επάξια τον Έλληνα κυνηγό ως πρωτοπόρο διαχειριστή του φυσικού περιβάλλοντος».



.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων