Ποια είναι η αλήθεια για τα φλαμίγκο;

0

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593

e-mail: dkose@otenet.gr

Αθήνα, 24 – 2 – 2009
Αρ. πρωτ.: φ1409/455
Αρ. σχεδ.: 302

ΠΡΟΣ:

Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
υπόψιν Προέδρου

ΚΟΙΝ.:

– κ. Καλογιάννη, Υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
– Ημερήσιο & Περιοδικό Τύπο
– Ηλεκτρονικό Τύπο

Κύριε Πρόεδρε

Έχουν περάσει περισσότερες από δύο εβδομάδες από τότε που ανακαλύφθηκαν 15 νεκρά φοινικόπτερα στο χώρο ευθύνης σας και ακόμα δεν έχουμε πληροφορηθεί με ακρίβεια τις πραγματικές αιτίες θανάτου τους.

Αντιθέτως, σε όλο αυτό το ενδιάμεσο διάστημα ο Φορέας Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου επιχειρεί με έμμεσους και άμεσους τρόπους να καταλογίσει το θλιβερό συμβάν στην «ανεξέλεγκτη λαθροθηρία», έστω και αν μέχρι σήμερα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ενοχοποίηση της λαθροθηρίας δεν επιβεβαιώνεται από κανένα εύρημα στην υπόθεση των φλαμίγκο.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας δεν έχει φυσικά κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει την απειλή που αντιπροσωπεύει η λαθροθηρία για την άγρια πανίδα, ούτε και να συνεργαστεί με τον οποιοδήποτε στο επίπεδο της πρόληψης, του ελέγχου και της καταστολής της.

Και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά όχι με ασκήσεις δημοσίων σχέσεων ή ανέξοδες ανακοινώσεις αφορισμού της, αλλά απασχολώντας σε καθημερινή βάση (μέρα νύχτα) 66 Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, καταβάλλοντας ετησίως 1.650.000,00 ευρώ για τη μισθοδοσία τους και τη συντήρηση του εξοπλισμού τους.

Την ίδια όμως σοβαρότητα και συνέπεια κ. Πρόεδρε την απαιτούμε και από όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς με τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Και δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα να σας επισημάνουμε ότι η σοβαρότητα και το επιστημονικό αποδεκτό απουσιάζουν πλήρως από τον τρόπο που ο Φορέας Διαχείρισης αντιμετώπισε την υπόθεση των 15 νεκρών φοινικόπτερων.

Όταν από την πρώτη μέρα η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας όχι μόνο δε βρίσκει σκάγια στα νεκρά πουλιά, αλλά αποστέλλει και δείγματα σε εργαστήριο των Ιωαννίνων προκειμένου να διερευνηθούν … άλλες πιθανές αιτίες θανάτου, είναι αντιεπιστημονικό, ψευδές και σκόπιμα παραπλανητικό το δελτίο τύπου του Φορέα Διαχείρισης με τις βολικές υπεκφυγές περί λαθροθηρίας.

Αν όλα αυτά έγιναν εις γνώση σας ή όχι, είναι πλέον αδιάφορο …. Όταν 15 φοινικόπτερα βρίσκονται νεκρά στο χώρο ευθύνης σας, το πραγματικά επιτακτικό γεγονός είναι να ανακαλύψεις και – αν είναι δυνατό – να εξουδετερώσεις την αιτία θανάτου τους, χωρίς να καταφεύγεις σε βολικά άλλοθι που μεταθέτουν τα αίτια μακριά από το δικό σου πεδίο ευθυνών.

Η διαχείριση έχει τα δικά της πρωτόκολλα: προϋποθέτει σοβαρότητα, επιστημονικές γνώσεις και θέληση για την αλήθεια.

Στην περίπτωση του Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου, όλα αυτά δεν υπήρξαν.

Αναμένοντας, έστω και τώρα, τις δικές εξηγήσείς και ενέργειες, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας είναι υποχρεωμένη να σας γνωστοποιήσει ότι η όλη υπόθεση και μία σειρά άλλων πληροφοριών που έχει συλλέξει, θα τεθούν υπόψη πολιτικών προϊσταμένων σας στο Υπουργείο Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων