Η diana άνοιξε και σας περιμένει

0

Έγιναν  τα εγκαίνια της 11ης κυνηγετικής έκθεσης DIANA 2009 από τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο,   και τον Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα και τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκο Παπαδόδημα.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής της έκθεσης Νίκος Φωτακόπουλος και πρώτος το λόγο πήρε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης,

κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του κυνηγίου και την συμβολή του στην εξέλιξη του ανθρώπου, δίνοντας σε γενικές γραμμές τις πρωτεραιότητες του Υπουργείο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις προστατευόμενες περιοχές.

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, τόνισε την συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού και την αναγκαιότητα στήριξής του στην δύσκολη οικονομική περόδο που διανύουμε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής κ. Θανάσης Μπούρας λόγω… “εντοπιότητας” χαιρέτισε την έναρξη της diana ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την επιλογή της περιοχής του για τόσα χρόνια πραγματοποίησης της έκθεσης.

Μίλησαν επίσης ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας, η βουλευτής κ. Σιλβάνα Ράπτη, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης και η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας κ. Νίκος Παπαδόδημας, με έμφαση τόνισε την υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει την θηροφυλακή, κάνοντας τις απαράιτητες θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη δομή της.

Τελευταίος μίλησε ο Κώστας Μαρκόπουλος, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών, παρουσιάζοντας τους λόγους ύπαρξης και στήριξης του κόμματος των κυνηγών.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων