Περιστατικά λαθροθηρίας στην Ήπειρο

0

Ε΄ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 30/08/2009, ένα τζιπ με δύο Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ που εκτελούσαν εντεταλμένη υπηρεσία στην περιοχή της Κόνιτσας (Φούρκα), αντιλήφθηκαν περιστατικό λαθροθηρίας με το άκουσμα 2 πυροβολισμών.

Στη συνέχεια με άριστη μεθοδικότητα οι 2 Θηροφύλακες επιλήφθηκαν του θέματος κα μετά από 3ωρη αναμονή εντόπισαν 2 άτομα (ημεδαπούς) να φέρουν δύο κυνηγετικά όπλα, φυσιγγιοθήκη, σακίδιο, 2 κυνηγετικά σκυλιά και 1 θηρευμένο λαγό. Οι δύο λαθροθήρες προέβησαν σε άρνηση ελέγχου και τράπηκαν σε φυγή ο ένας με τα πόδια σε δύσβατη περιοχή και ο άλλος με το αυτοκίνητό του. Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από ώρα βρέθηκε το αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο σε δασικό δρόμο. Οι Θηροφύλακες κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, τα δύο όπλα, τον θηρευμένο λαγό και το σακίδιο.

Από τη θέση της Ε’ Κ.Ο. Ηπείρου αναφέρουμε ότι αυτό είναι το όγδοο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή το τελευταίο διάστημα. Επίσης υπάρχουν και άλλα περιστατικά που με άκρα μυστικότητα ερευνώνται από τους Θηροφύλακες και είναι θέμα ημερών η επιτυχής κατάληξη.

Αυτού του είδους οι ενέργειες λαθροθηρίας είναι άκρως καταδικαστέες και αμαυρώνουν την εικόνα της κυνηγετικής οικογένειας, γι’ αυτό σαν Ε’ Κ.Ο. Ηπείρου θα πράξουμε τα μέγιστα δυνατά για την πλήρη εξάλειψή τους.

Τέλος θα θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Δασαρχείο Κόνιτσας και το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης για την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση του περιστατικού και την άριστη συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ Κ.Ο. Ηπείρου.

Το Γραφείο Τύπου της Ε΄Κ.Ο. Ηπείρου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων