Βελτίωση βιοτόπων λαγού και πέρδικας

0

kopΗ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου συνεχίζει για τρίτη χρονιά την βελτίωση των βιοτόπων των ενδημικών θηραμάτων, με την συνδρομή των κυνηγών. Πάνω από 20.000 σακουλάκια και φέτος διανεμήθηκαν στους κυνηγούς από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, προκειμένου να τα σπείρουν στις περιοχές που κυνηγούν, με στόχο την ενίσχυση των ενδιαιτημάτων του λαγού και της πέρδικας.
Το κάθε σακουλάκι περιέχει ποικιλία σπόρων κατάλληλων για τις διατροφικές ανάγκες της πέρδικας και του λαγού, ενώ συνοδεύεται από έγγραφες συμβουλές που καθοδηγούν τον κυνηγό έτσι ώστε όταν θα πάει για κυνήγι να γνωρίζει το πώς θα κάνει την σπορά τους με απλούστατο τρόπο. Επιπλέον, ο κυνηγός προτρέπετε όπως μετά την χρήση να μην πετάξει το νάιλον σακουλάκι στο περιβάλλον.sporoi
Είναι γεγονός ότι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι αλλά και οι κυνηγοί της Πελοποννήσου έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια που καταβάλει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία να τους εφοδιάσει με τα σακουλάκια των σπόρων, έχοντας αντιληφθεί τα θετικά αποτελέσματα της προσφοράς τους στο θήραμα. Επιπλέον, μέσα από την συγκεκριμένη δράση, οι κυνηγοί αφενός συμβάλλουν στο έργο των κυνηγετικών οργανώσεων και αφετέρου γίνονται κοινωνοί της αναγκαιότητας επέμβασης στους υποβαθμισμένους φυσικούς βιοτόπους, βάζοντας και οι ίδιοι ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη και την διαφύλαξή τους. Ευελπιστούμε δε ότι σταδιακά θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι κυνηγοί σε αυτή την προσπάθεια αφού συνιστά όλο και μεγαλύτερες «απολαβές» για τους ίδιους αλλά και για όλα τα είδη της άγριας πανίδας.

– Ο Πρόεδρος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
– Ο Γ. Γραμματέας Κανελλόπουλος Νικόλαος

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων