Αυλαία για το 31ο παγκόσμιο πρωτάθλημα πρακτικού κυνηγιού για σκύλους

0

run

Ολοκληρώθηκε στις Σέρρες το τριήμερο 31ο διεθνές πρωτάθλημα για σκύλους δείκτες και Κυπέλλου St. Hubert, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το μοναδικό αυτό “κυνολογικό” γεγονός διεξάχθηκε στους πρόποδες του όρους Λαϊλιά και εντός της ελεγχόμενης κυνηγητικής περιοχής των Σερρών.

Κριτήρια νίκης, μεταξύ άλλων, ήταν οι κυνηγητικές ικανότητες, η φυσική κατάσταση του σκύλου, η κυνηγετική του συμπεριφορά και η επικοινωνία του με τον κάτοχό του. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 14 χώρες από όλο τoν κόσμο.

Την παράσταση στο 31ο παγκόσμιο πρωτάθλημα έκλψαν τα αγγλικής καταγωγής πόιντερ και Γκόρντον Σέττερ, τα Ιρλανδέζικα Σέττερ, τα Ηπειρωτικής ράτσας, καταγόμενης από τη Γερμανία, Κούρτσχααρ, ο γερμανικός σκληρότριχος Ντράχτχααρ, τα Επανιέλ Μπρετόν που προέρχεται από την Γαλλική Βρετάνη, τα Oυγγρικά Βίζλα, ο ολιγαρκής και αφοσιωμένος Έλληνας Ιχνηλάτης, ο Kρητικός Λαγωνικός, τα αγγλικά λαγωνικά Μπήγκλ και τα ιταλικά λαγωνικά Σεγκούτσιο.

“Πρόκειται για την κορωνίδα της αγωνιστικής κυνηγετικής παράδοσης που είναι παράλληλα μία εορταστική συνάντηση των καλύτερων σκύλων και κυναγωγών της παγκόσμιας κυνηγητικής οικογένειας”, τόνισε η πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας Ιωάννα Γαλανού, ενώ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος Λούκα Μπορτόλη επισήμανε ότι “η Ελλάδα με τα κατάλληλα κυνηγετικά τερέν που διαθέτει θα ικανοποιήσει όλους τους κυνόφιλους”.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων