Σύσκεψη για τη βιοποικιλότητα χωρίς την ΚΣΕ

0

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους δέκα ΜΚΟ  (WWF Hellas, GREENPEACE, Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Mom,  ΑΡΧΕΛΩΝ, Καλλιστώ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης) και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκέμβρη το απόγευμα για την Προστασία της Βιοποικιλότητας, υπό την προεδρία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη.

Συζητήθηκε η τελική διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την Βιοποικιλότητα, η οποία θα συνοδεύεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.
Η τελική επεξεργασία θα γίνει με βάση τα σχόλια που είχαν γίνει στο αρχικό σχέδιο το οποίο είχε τεθεί σε διαβούλευση καθώς και στην κοινή πρόταση των δέκα περιβαλλοντικών οργανώσεων που είχε παραδοθεί στην Υπουργό ΠΕΚΑ τον Οκτώβριο.

Η Στρατηγική αυτή έρχεται να συμπληρώσει κενά και να εκσυγχρονίσει το υπάρχον νομικό καθεστώς και θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 είναι παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας και καταληκτικό έτος – όπως το είχε θέσει η διεθνής κοινότητα – για την ανάσχεση των τάσεων μείωσης της βιοποικιλότητας.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειες & Κλιματικής Αλλαγής

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων