Αλλαγές σε ΚΑΖ στην περιοχή της Ορεστιάδας, σε συνεργασία Κυνηγετικών Οργανώσεων και Δασικής Υπηρεσίας

0

2013-07-07-14.00.16 Μετά από συντονισμένες ενέργειες των κυνηγετικών οργανώσεων και του Δασαρχείου έγινε Κατάργηση του Καταφυγίου `Αγριας Ζωής «`Αγγελος» περιοχής Κομάρων `Εβρου εμβαδού 13.000 στρεμμάτων διότι κατά την έννοια των δ/ξεων του άρθρ.5 του ν.3937/2011 (Φεκ.60 α ́) , απώλεσε τις προστατευτικές ιδιότητές του, ως σημαντικός τόπος ανάπτυξης της άγριας χλωρίδας και ως βιότοπος για την επιβίωση, την αναπαραγωγή και την διατήρηση των ειδών της άγριας πανίδας

Στην απόφαση που έχει αναρτηθεί αναφέρονται τα εξής:

1. Καταργούμε το καταφύγιο άγριας ζωής «`Αγγελος» της περιοχής Κομάρων `Εβρου, εμβαδού 13.000 στρεμμάτων, το οποίο ιδρύθηκε ως καταφύγιο μονίμων θηραμάτων, με την αριθμ.38097/2285/15-5-1976 (φεκ.779 β΄) απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, διότι κατά την έννοια των δ/ξεων του άρθρ.5 του ν.3937/2011(φεκ.60 α΄), απώλεσε τις προστατευτικές ιδιότητές του, ως σημαντικός τόπος ανάπτυξης της άγριας χλωρίδας και ως βιότοπος για την επιβίωση, την αναπαραγωγή και την διατήρηση των ειδών της άγριας πανίδας, στο σύνολο της έκτασής του.
2. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, να προβεί άμεσα στην ίδρυση του παρακείμενου καταφυγίου άγριας ζωής «Φράγμα Κομάρων» `Εβρου, για το οποίο σύμφωνα με τo αριθμ.12141/18-6-2011 έγγραφο της οικείας Δ/νσης Συντονισμού & Επ/σης Δασών, υφίσταται σχετική πρόταση.

Μετά από πρόταση του Κ.Σ. Ορεστιάδας έγινε κατάργηση του ΚΑΖ (πράγμα πολύ δύσκολο αφού σύμφωνα με το νόμο για τη βιοποικιλότητα απαιτεί υπογραφή Υπουργού) και ίδρυση ενός άλλου στο Φράγμα Κομάρων. Σε άλλες περιτπώσεις… εισπράτταμε μόνο ίδρυση νέου Καταφυγίου χωρίς κατάργηση παλιού.

Εν όψει την νέας κυνηγετικής περιόφου έγινε ενημέρωση των κυνηγών για την ίδρυση νέου ΚΑΖ στο Φράγμα Κομάρων στο ν. Έβρου.

Κατασκευάσθηκαν από την ΚΟΜΑΘ και τον Κ.Σ. Ορεστιάδας ενημερωτικές πινακίδες με χάρτη της περιοχής

Αντίστοιχη ενέργεια κατασκευής πινακίδων έκανε η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ σε περιοχή της Αριδαίας, όπου ιδρύθηκε Zώνες Εκγύμνασης Σκύλων και τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με τον Κ.Σ. Αριδαίας.

hunters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων