Πρωταγωνιστής ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης στα κυνηγετικά δρώμενα της χώρας (video)

0

roumltisΣημαντική η προσέλευση νέων παιδιών στον κυνηγετικό σύλλογο Τρίπολης για έκδοση άδειας για πρώτη φορά

Μιλώντας για τη νέα ρυθμιστική ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης Γιώργος Ρουμελιώτης εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την προσέλευση νέων παιδιών που πηγαίνουν στο σύλλογο για να εκδώσουν πρώτη φορά άδεια.  Όπως είπε αυτό τους χαροποιεί ιδιαίτερα ενώ καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη που έχουν έναντι των κυνηγών που τόσα χρόνια τους εμπιστεύονται.

Ο κ. Ρουμελιώτης σημείωσε πως ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης είναι πρωταγωνιστής στα κυνηγετικά δρώμενα της χώρας και έχει βάλει ψηλά τον πήχυ. Διευκρίνισε πως δεν είναι μόνο για να εκδίδει τις άδειες αλλά αποφασίζει, διεκδικεί και συμμετέχει σε όσα αφορούν στο κυνήγι και ως παράδειγμα ανέφερε και την παράταση για ένα ακόμα δεκαήμερο στο κυνήγι του αγριογούρουνου, ώστε να υπάρξει μείωση του πληθυσμού του θηράματος, που δυστυχώς προκαλεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κυρίως στους νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στην ΠΕ Λακωνίας με παρόντα τον κ. Ρουμελιώτη αλλά και τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης αποφασίστηκε η παράταση.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης σημείωσε ακόμα πως οι ιδιοκτήτες κτημάτων έχουν δίκιο αφού πράγματι υπάρχουν ζημιές και ανέφερε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους έχει αυξηθεί ο αριθμός των αγριογούρουνων σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.

Οι άδειες στοιχίζουν 97 ευρώ η τοπική (Αρκαδία), 117 η περιφερειακή και 147 για όλη τη χώρα.

Μιλώντας για το κυνήγι ο κ. Ρουμελιώτης επεσήμανε ότι αυτό διέπεται από δύο άξονες. Ο ένας είναι η σωστή διαχείριση και ο δεύτερος η μετάδοση σωστής κυνηγετικής παιδείας.

Ενώ διευκρίνισε ότι το κυνήγι διέπεται από γραπτούς και άγραφους νόμους και ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ασυδοσία αφού η θηροφυλακή κάνει καλά τη δουλειά της και εφαρμόζει τους νόμους ενώ τέλος κάλεσε τους κυνηγούς να είναι προσεκτικοί, να φοράνε το πορτοκαλί γιλέκο και να σέβονται το περιβάλλον, τον συνκυνηγό τους και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων των περιοχών όπου κυνηγούν.

Τέλος ευχήθηκε “καλά κυνήγια”

Δείτε στο βίντεο το σύνολο των δηλώσεων του κ. Ρουμελιώτη

 Arcadiaportal.gr
ε.τ.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων