Συνεργασία της ΚΟΜαΘ με τη Γεωπονική Σχολή του AΠΘ, για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

0

 

???????????????????????????????Συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για έρευνα σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Πρόκεται για πειράματα συμπεριφοράς εντόμων σε οσμές πτηνών, που διεξάγονται στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Μετά από αίτημα του Πανεπιστημίου προς την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, και αφού εξσφαλίστηκε η ειδική άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ξεκίνησαν οι πρώτες ενέργειες.

Έτσι με επιτυχία τοποθετησε το επιστημονικο προσωπικό της ΚΟΜΑΘ τις ειδικές παγιδες Larsen για τη σύλληψη καρακάξας και σταχτοκουρούνας στην περιοχή του Αγροκτήματος ΑΠΘ.

Πέρα από τη δοκιμή της αποτελεσματικότητας των παγίδων, τα κορακοειδή ελέγχονται ως φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής ελέγχονται για τις οσμες που εκπέμπουν και πως αυτές προσελκύουν τα κουνούπια.

Τα πτηνά θα μείνουν εγκλωβισμένα για 48 ώρες και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η όλη έρευνα διαξάγεται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Σουηδίας (Swedish University of Agricultural Sciences) και αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση για το κύρος της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ και την αξιοπιστία της, ώστε να συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

hunters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων