Σύλληψη επιτήδειου με ηχομιμητική συσκευή στην περιοχή των Γιαννιτσών

0

mixanaki-2-mikroΚατασχέθηκαν το μηχανάκι, το όπλο και τα φυσίγγια. Τρεις θηροφύλακες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ εντόπισαν ηχομιμητική συσκευή σε αγροτική περιοχή των Γιαννιτσών, κοντά στο χωριό Δαμιανό, όπως φαίνεται και στο χάρτη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση οι θηροφύλακες έμειναν κρυμμένοι από το βράδυ της Τετάρτης 4/9 έως τα ξημερώματα της Πέμπτης 5/9 οπότε και εμφανίστηκε ο κάτοχος. Πήρε το όπλο του, εξερεύνησε την περιοχή, επέστρεψε στο όχημα, άφησε το όπλο και πήγε ξανά στο μέρος που είχε κρυμμένη τη συσκευή, την πήρε στα χέρια του και την έκρυψε σε χώρο του αμαξιού του. Τότε εμφανίστηκαν ταυτόχρονα και οι τρεις θηροφύλακες, έψαξαν εξονυχιστικά το αμάξι και τελικά βρήκαν την ηχομιμητική. Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης. Το όπλο και η ηχομιμητική συσκευή κατασχέθηκαν. Ο επιτήδειος («κασετοφονιάς» κατά την κοινή κυνηγετική γλώσσα) είναι κάτοικος Γιαννιτσών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες εντοπίσθηκε άλλος ένα άτομο με ηχομιμητική συσκευή στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου, ενώ και σε άλλες περιοχές έχουν κατασχεθεί αρκετά «μηχανάκια».

Η επιχειρησιακή ικανότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ έχει αυξηθεί και με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

hunters.gr

Συγκεκριμένα:

– Σε κάθε περιστατικό λαθροθηρίας ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας διαθέτει μηχανισμό στο όχημά του όπου με το πάτημα ενός κουμπιού αποτυπώνει στο χάρτη το σημείο του συμβάντος, ενώ αμέσως στέλνεται μήνυμα στην Ομοσπονδία για την ύπαρξη περίπτωσης παράβασης περί θήρας (παράδειγμα ο χάρτης που επισυνάπτουμε).

Giannitsa-mixanaki

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων