Οι λαθροθήρες είναι κλέφτες της φύσης

0

proinoslogos.gr

Τα… μέτρα τους απέναντι στους λαθροκυνηγούς λαμβάνουν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι στην Ήπειρο.

Οι παραβάσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, δέκα μέρες μετά την διακοπή της περιόδου κυνηγιού του λαγού, δεν είναι λίγες και για αυτό το λόγο τα μέλη των Συλλόγων τονίζουν πως οι έλεγχοι γίνονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Ευάγγελος Λύτρας τόνισε, οτι οι «λαθροθήρες δεν έχουν καμία θέση στην οικογένεια μας. Κάθε περίπτωση που πέφτει στην αντίληψή μας την οδηγούμε κατευθείαν στη δικαιοσύνη. Θα έλεγα, οτι οι λαθροθήρες είναι οι κλέφτες της φύσης».

Σήμερα, μάλιστα, και τυπικά λήγει η περίοδος κυνηγιού του αγριόχοιρου. Τα τριχωτά θηράματα αυτή την περίοδο «ησυχάζουν» και αναπαράγονται, για αυτό δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί λόγο η συνέχιση του κυνηγιού τους. Αρκετοί Σύλλογοι στην Ήπειρο συνεργάζονται με φορείς όπως η Αγροφυλακή, διάφοροι Δήμοι και Νομαρχίες, αλλά και με όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο. Ο κ. Λύτρας τονίζει, πως «η συνεργασία μας με φορείς και οργανώσεις είναι άριστη και όλοι δουλεύουμε με σκοπό την άμβλυνση του προβλήματος».

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγινε μια νέα σύλληψη λαθροθήρα, σε περιοχή κοντά στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Κουπακίων. Ένα τζιπ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, μετά από καταγγελίες εντόπισε ένα άτομο να θηρεύει παράνομα μέσα στην περιοχή του καταφυγίου. Ο παραβάτης αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στον θηροφύλακα, ενώ στη συνέχεια αποδείχτηκε, οτι δεν διέθετε καν την απαραίτητη άδεια! Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

• Μια μέρα πριν, την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου εκδικάστηκε μια ακόμη περίπτωση λαθροθηρίας, ενός ατόμου που είχε συλληφθεί να θηρεύει παράνομα μπεκάτσα. Το δικαστήριο καταδίκασε τον παραβάτη με 6 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1.100 ευρώ.

Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου σε σχετική ανακοίνωσή της προειδοποιεί, ότι «για όσους λειτουργούν ως ασυνείδητοι τυφεκιοφόροι και συνεχίσουν να εξορμούν στους κυνηγότοπους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη σωστή διαχείριση του θηράματος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα εντείνει τους ελέγχους και θα είναι αυστηρότατη απέναντί τους».

«ΑΤΥΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ»!

Σε ότι αφορά την προ μηνών απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για απαγόρευση του κυνηγιού, που είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση όλων των Συλλόγων στη χώρα, ο κ. Λύτρας ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως «ήταν μια ατυχής απόφαση. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, οτι υπάρχουν επαγγελματίες που ζουν από το κυνήγι και τις παράπλευρες δραστηριότητες. Αναμφίβολα, το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να λάβει πιο σοβαρά την μεγάλη μας οικογένεια».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων