Ηλεία: Συμπλοκή θηροφυλάκων με λαθροκυνηγούς!

0

lathroiliaΣυμπλοκή μεταξύ λαθροκυνηγών και θηροφυλάκων των Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και του Κυνηγετικού Συλλόγου του Πύργου σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θέση Χαρακιές στα όρια του χωριού Κλεινδιά με το δρυόδασος της Φολόης.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, έπειτα από καταγγελία κατοίκων της περιοχής, άνδρες της Θηροφυλακής έφτασαν στην περιοχή Χαραυγές, Κλεινδιά και συγκεκριμένα στα όρια του Δάσους Φολόης, όπου εντόπισαν πέντε άτομα, τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο για παράνομη θήρα αγριόχοιρου.

Η κυνηγετική περίοδος του αγριόχοιρου αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου, τα άτομα αυτά όμως δεν μπορούσαν να περιμένουν έως την έναρξη και χωρίς να είναι η πρώτη φορά, με την βοήθεια των δύο κυνηγόσκυλων που είχαν στην κατοχή τους, μετέβησαν στην περιοχή Κλεινδιά και άρχισαν να κυνηγούν.

Με τους πρώτους πυροβολισμούς, οι κάτοικοι ειδοποίησαν τη θηροφυλακή, με αποτέλεσμα το χθεσινό κυνήγι να έχει άδοξο τέλος για τους πέντε λαθροθήρες, οι οποίοι επιτέθηκαν στους θηροφύλακες και στη συνέχεια, εγκαταλείποντας το αγροτικό αυτοκίνητο και τους δύο κυνηγετικούς σκύλους, εξαφανίστηκαν.

Πριν φτάσουν στην περιοχή οι άνδρες της Θηροφυλακής, οι δύο εκ των οποίων ανήκουν στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και ο τρίτος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου, οι κυνηγοί είχαν προλάβει να χτυπήσουν έναν θηλυκό αγριόχοιρο, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή με τα τρία μικρά του γουρουνάκια, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις και εξαιτίας αυτού, η νομοθεσία φυσικά θα είναι ακόμα πιο αυστηρή με τα συγκεκριμένα άτομα.

Ειδοποιήθηκε αμέσως το Δασαρχείο Πύργου και η Αστυνομία και ακολούθησε η κατάσχεση του αυτοκινήτου, των κυνηγετικών σκύλων και του νεκρού αγριόχοιρου, τα οποία μεταφέρθηκαν αρχικά στον χώρο του Δασαρχείου και στη συνέχεια οι σκύλοι δόθηκαν σε έναν ιερέα, ο οποίος γνωρίζει τους επίδοξους κυνηγούς και θα φροντίσει για την παράδοσή τους, ενώ το αγροτικό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην Αστυνομία.

Η καταγγελία εκκρεμούσε καιρό, καθώς οι συγκεκριμένοι κυνηγοί είναι γνωστοί εξαιτίας της παραβατικής τους συμπεριφοράς σχετικά με το κυνήγι και τους αυστηρούς κανόνες που το διέπουν. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας γνωρίζει τα ονόματα των λαθροθήρων και θα προβεί άμεσα στην σύλληψή τους.

Ακόμα ένα περιστατικό παράνομης θήρας λαγού σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου πριν από τρεις ημέρες, από δύο έφιππους κυνηγούς. Με αφορμή τα δύο αυτά σοβαρά περιστατικά, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, τόνισε, «είμαστε αποφασισμένοι ως Ομοσπονδία να πατάξουμε τα φαινόμενα λαθροθηρίας και παρανομίας. Τέτοια περιστατικά και όσοι τα προκαλούν, δεν έχουν καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια και αποτελούν ξένο σώμα για εμάς. Θα διώκονται και θα τιμωρούνται αμείλικτα. Συγχαίρω τους θηροφύλακες για το θάρρος που επέδειξαν».

Ο Δασάρχης Πύργου, κ. Παναγιώτης Λάττας, φανερά αγανακτισμένος, δήλωσε ότι «πρόκειται για μία μεγάλη επιχείρηση της Θηροφυλακής, δίνουμε συγχαρητήρια στους άνδρες που δούλεψαν τόσο σκληρά και τα έβαλαν με ασυνείδητους ανθρώπους. Ενώ δεν έχει αρχίσει ακόμα η κυνηγητική περίοδος του αγριόχοιρου, τα άτομα αυτά, απολύτως οργανωμένα, προέβησαν στην παράνομη θήρα. Σκότωσαν ένα αγριογούρουνο, το οποίο μόλις είχε γεννήσει τρία μικρά. Μία αποτρόπαια πράξη για μένα, λίγες ημέρες πριν αρχίσει το κυνήγι. Τα άτομα αυτά θα τιμωρηθούν παραδειγματικά για να μάθει ο κόσμος ότι πρέπει να τηρεί τους νόμους. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομία για την άμεση κινητοποίησή της».

Γαληνή Τσαρουχά

http://www.patrisnews.com/

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων