Περί της νέας ρυθμιστικής θήρας.

0

kopΝέα απόφαση ρυθμίσεως της θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013-2014

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την προσωρινή αναστολή του κυνηγίου που επέβαλε με απόφασή της η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Αγγελική Θεοφιλοπούλου, ενώ δεν έχει ακόμα εκδικασθεί η προσφυγή της Ζωοφιλικής – Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις σεβόμενες τις δικαστικές αποφάσεις, ενήργησαν άμεσα με όσα στοιχεία και επιστημονικές μελέτες έχουν στην διάθεσή τους, με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Η ετήσια απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που ρυθμίζει την θήρα έλαβε υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και τις επικαιροποιημένες μελέτες που εκπονούν τόσο οι κυνηγετικές οργανώσεις, όσο και τα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας μας, ώστε να εκδοθεί σήμερα νέα ρυθμιστική απόφαση θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, που επιλύει την όλη κατάσταση και αποκαθιστά την δικαιολογημένη αναταραχή που επικράτησε στους κόλπους των Ελλήνων κυνηγών.

Είναι σαφές ότι τα όσα υποστηρίζει η εν λόγω προσφυγή δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, παρά μόνο βασίζονται σε εικασίες που θεωρούν ότι ίσως το κυνήγι να αποτελεί κίνδυνο για τα θηρεύσιμα είδη, ενώ υποστηρίζουν ότι το κυνήγι είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο σε διεθνείς συμβάσεις, καθώς και με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και λοιπά ανυπόστατα. Η συγκεκριμένη προσφυγή δεν εκδικάστηκε στο ΣτΕ ώστε να κριθεί. Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή της ρυθμιστικής θήρας μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής. Σημειώνουμε δε πως ουδέποτε η χώρα μας έχει καταδικαστεί από ευρωπαϊκό δικαστήριο για ζητήματα περί θήρας, που σημαίνει ότι η ασκούμενη πολιτική στο θέμα της θήρας κινείται πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, το κυνήγι στην χώρα μας δεν είναι δεδομένο, καθώς όπως φάνηκε και τώρα, βάλλεται πανταχόθεν. Για άλλη μια φορά οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που πάντα βρίσκονται στις επάλξεις προάσπισης του κυνηγίου στην χώρα μας έδωσαν την μάχη και κέρδισαν κατά κράτος την απαράδεκτη και ανεκδιήγητη μομφή εναντίον όλων των Ελλήνων κυνηγών και της αγαπημένης μας δραστηριότητας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κο Καλαφάτη αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αμεσότητα και αντικειμενικότητα που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο θέμα, καταδεικνύοντας ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας σαφέστατα έχει πλέον αντιληφθεί τι πραγματικά πρεσβεύουν οι Έλληνες κυνηγοί και το σημαντικό ρόλο τους στην ορθολογική διαχείριση και προστασία της ελληνικής φύσης.

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΓΟΥΝΑΡΗ 9-11, Τ.Θ. 3009 Τ.Κ. 26005
ΤΗΛ: 2610 361671-72 FAX: 2610 346614
http://www.gkop.gr

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων