Κυνηγετικά Νέα

0

Τα Κυνηγετικά Νέα, εφημερίδα για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, κυκλοφορεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου, σε όλα τα περίπτερα…

Στα  θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Νέοι… παραθεριστές στο Μαραθώνα

Οι αγριόχοιροι έφτασαν και γιατάκιασαν στο βάλτο του Σχοινιά!

Το επερχόμενο καλοκαίρι έδωσε… το “σύνθημα” στους αγριόχοιρους να αφήσουν τα χαμηλοβούνια του Μαραθώνα, και να κατέβουν στο έλος του Σχοινιά!
Τα βουνά της Αττικής αποικίζονται συστηματικά με αγριόχοιρους τα τελευταία χρόνια. Η είσοδος γίνεται από τον άξονα του Ελικώνα – Πάρνηθας, αλλά και ανατολικότερα, από τον ορεινό όγκο του Πτώου στη Βοιωτία. Η Χασιά, η Πάρνηθα το Βασιλικό κτήμα, το Κατσιμίδι, το Καπανδρίτι, ο Ραμνούντας και ο Βαρνάβας, έχουν, ήδη, αυξανόμενους πληθυσμούς αγριογούρουνων.

ΚΟΖΑΝΗ
“Εισβολή” πέντε αρκούδων σε χωριό… δέκα ανθρώπων
Απίστευτες στιγμές βίωσαν οι λιγοστοί κάτοικοι στο Καλλιστράτι Βοΐου, όταν πέντε αρκούδες έφτασαν μέρα – μεσημέρι μέχρι την κεντρική πλατεία του χωριού!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Κάτι “ψήνεται” για τα όπλα από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Μέχρι τον επόμενο μήνα, το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής όπλων της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει τη δυνατότητα να “ξεχρεώνει” τα όπλα από παλιούς κατόχους, που τα έχουν, ήδη, μεταβιβάσει σε “αγνώστους”…

Exofilo 97:Layout 1.qxdΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Το σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία των “Οικολόγων – Πράσινων”
Τα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ερευνούν τις σχέσεις, που στο παρελθόν, είχε αναπτύξει το κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων της Γερμανίας, με το κίνημα… νομιμοποίησης της παιδεραστίας!

ΛΑΓΟΣ
“Διαβάζοντας” τα ίχνη μέχρι… το γιατάκι του
Ένας ορεσίβιος λαγοκυνηγός με… χάρισμα, αποκαλύπτει μυστικά που “οδηγούν” στον εντοπισμό του λαγού μέσα στο γιατάκι του, ακόμα και όταν ο σκύλος απουσιάζει.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο πατέρας, ο γιος και… η τέχνη τους
Η τέχνη της οπλουργικής όπως επί χρόνια ασκείται από πατέρα και γιο στην πόλη των Ιωαννίνων, κερδίζοντας την εκτίμηση του κόσμου των κυνηγών για το μεράκι, τη γνώση και την εντιμότητά τους.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η “μαθητεία” ενός Πόιντερ στον κάμπο της Θεσσαλίας
Βήμα – βήμα τα πρώτα εκπαιδευτικά ενός νεαρού Πόιντερ, απέναντι στα ντοπιάρικα ορτύκια της Καρδίτσας.

EDWARD LAVERACK –WILLIAM HUMPHREY
Οι θρύλοι που “έχτισαν” τα Σέττερ
Κάθε εκτροφέας πρέπει να σέβεται το Αγγλικό Σέττερ και μέσα από τη θύμηση αυτών που το δημιούργησαν… Όμως, τι έχει απομείνει σήμερα από το γενετικό υλικό της φυλής, όπως τη θεμελίωσαν οι γενάρχες της;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Η κακιά στιγμή απέναντι σε μαινόμενο ταύρο
Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε, αν έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ταύρο που… εκνευρίσατε!

OΠΛΑ
Μεγάλες λύσεις από… μικρά διαμετρήματα
Τα μικρά διαμετρήματα κυνηγετικών όπλων γνωρίζουν μία νέα άνθηση στην Ευρώπη, όχι για λόγους μιας “μόδας” της εποχής, αλλά γιατί καλύπτουν πραγματικές ανάγκες…

ΒΛΗΤΙΚΗ
Τα πλήγματα στον αέρα και τα σημεία της πτώσης
Τα θηρεύσιμα πτηνά της δικής μας “ρυθμιστικής” έχουν διαφορετικές ταχύτητες, διαφορετικά μεγέθη και σωματικά βάρη, διαφορετικές αντοχές στα σκάγια και – κατ’ επέκταση – διαφορετικές… πτώσεις.

ΑΕΡΟΒΟΛΑ
Οι βολές ακριβείας… σε μεγάλες αποστάσεις!
Τι 30, τι 50, τι… 80 με τα αεροβόλα ανοιχτού πεδίου, που γίνονται το “μέσον” για την υπέρβαση… των ορίων.

ΧΡΟΝΙΚΟ
Τα ματωμένα χρόνια… του “θηρίου της Ζεβοντάν”
Λίγο πριν από την Γαλλική επανάσταση που άλλαξε την ιστορία του κόσμου, υπήρξαν στην ύπαιθρο της χώρας τρία… ματωμένα χρόνια, που ένας λύκος σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους στη Ζεβοντάν της νότιας Γαλλίας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων