«Παπάδες, αστυνομικοί, αλυσοπρίονα και άλλα…»

0

Γ΄ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε εγρήγορση βρίσκονται μόνιμα οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο καταδεικνύεται και από τις πιστοποιήσεις παραβάσεων των Νόμων περί θήρας που προέβησαν κατά το τελευταίο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν παραβάσεις στις περιοχές ευθύνης των εξής Κυνηγετικών Συλλόγων:

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Νεμέας και πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Κομνηνός Αντώνιος, Μαστοράκης Γεώργιος και Αρναουτόπουλος Γεώργιος συνέλαβαν δύο άτομα που επιδίδονταν σε νυχτερινό κυνήγι λαγού με την βοήθεια και (εκτός του γνωστού προβολέα) ενός αλυσοπρίονου(!!!) ο ήχος του οποίου προφανώς χρησίμευε στο να καλύπτει τα βήματά τους και να ακινητοποιεί το λαγό. Φαίνεται ότι το σύστημα αυτό απέδιδε, γιατί οι πληροφορίες μιλούσαν για λεία δεκάδων λαγών από αυτούς τους λαθροθήρες. Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία.

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Κιάτου και πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Μίκος Παναγιώτης και Νέγρης Δημήτριος συνέλαβαν δύο άτομα που επιδίδονταν σε νυχτερινό κυνήγι αγριογούρουνου. Κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα (προβολείς, παραποιημένο όπλο κ.τ.λ.) καθώς και το σκοτωμένο αγριογούρουνο. Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία.

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Τριπόλεως ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Φούτρης Νικόλαος μαζί με Δασοφύλακα του Δασαρχείου Τριπόλεως κ. Ντούζο Πέτρο συνέλαβαν την 24/8/10 και την 25/8/10 δύο λαθροθήρες που επιδίδονταν σε κυνήγι λαγού εκτός περιόδου. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου ενώ η ποινή που επιβλήθηκε στον έναν κατηγορούμενο ήταν 9 μήνες φυλάκιση και 1.500 ευρώ πρόστιμο!

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Μελιγαλά ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Ηλιόπουλος Δημήτριος συνέλαβε στις 20/8/10 αστυνομικό (!!!) ο οποίος θήρευε τρυγόνια εκτός ζωνών διάβασης. Ίσως να θεώρησε ότι οι ζώνες ήταν για τους άλλους και οι υπόλοιπες περιοχές για τους αστυνομικούς?. Λάθος !!!

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Καλαμάτας οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Μαλαπάνης Δημήτριος και Ηλιόπουλος Δημήτριος συνέλαβαν ένα άτομο στις 31/8/10 που επιδίδονταν σε νυχτερινό κυνήγι αγριογούρουνου. Κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα (προβολείς, όπλο κ.τ.λ.) και ακολουθήθηκαν οι από τον νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Πύργου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Λάττας Γεώργιος, Κορομηλάς Παναγιώτης, Μπόρας Παναγιώτης, Βασιλόπουλος Παναγιώτης καθώς και ο θηροφύλακας του Κ.Σ. Πύργου Παπαγιάννης Αλέξανδρος συνέλαβαν στις 24/8/10 δύο άτομα που ασκούσαν παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού με την «βοήθεια» μοτοσικλέτας. Κατασχέθηκαν τα μέσα της παράνομης θήρας (μηχανή, όπλο κ.τ.λ.) και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Πύργου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Μπόρας Παναγιώτης, Παφιλιάρης Κων/νος, Χριστόπουλος Χαράλαμπος καθώς και ο θηροφύλακας του Κ.Σ. Πύργου Παπαγιάννης Αλέξανδρος συνέλαβαν στις 26/8/10 ένα άτομο που ασκούσε παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού μέσα από μια «φυλάχτρα» με την βοήθεια του φεγγαριού. Κατασχέθηκε το όπλο της παράνομης θήρας και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σε νυχτερινή λειτουργία είχαν επιδοθεί στις 27/8/10 δύο παπάδες στην ευρύτερη περιοχή της Κρυόβρυσης Ηλείας. Με την όμως μόνη διαφορά ότι αντί να κρατούν θυμιατά, ο ένας κρατούσε γεμάτο δίκανο και ήταν στην καρότσα του αγροτικού οχήματος και ο άλλος οδηγούσε προς εξεύρεση των λαγών. Ομάδα όμως πέντε Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων (κ.κ. Λάττας Γεώργιος, Κορομηλάς Παναγιώτης, Μπόρας Παναγιώτης, Βασιλόπουλος Παναγιώτης καθώς και ο θηροφύλακας του Κ.Σ. Πύργου Παπαγιάννης Αλέξανδρος) τους εντόπισαν και τους χάλασαν την ολονυχτία …Το «ιερό» αυτό δίδυμο σύμφωνα με πληροφορίες λυμαινόταν την περιοχή πολύ καιρό… Δυστυχώς…

Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες, δηλαδή κατασχέσεις των μέσων παράνομης θήρας (όπλο, αμάξι κ.τ.λ.), αυτόφωρη διαδικασία και στη συνέχεια ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Αυτές λοιπόν οι επιτυχίες των Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων πρέπει να παραδειγματίζουν και να αποτρέπουν τους επίδοξους λαθροθήρες αφού την επόμενη φορά ίσως να είναι αυτοί οι «τυχεροί»…

– Ο Πρόεδρος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

– Ο Γ. Γραμματέας Πλούμπης Ανδρέας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων