Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου, κυκλοφορούν τα Κυνηγετικά Νέα. Αναζητήστε τα σε όλα τα περίπτερα της χώρας και ενημερωθείτε για θέματα του κυνηγίου και της φύσης.

Τα θέματα αυτού του φύλλου

 

Μίσος και για τους νεκρούς

kn136Υποψήφια βουλευτής και δημοτική σύμβουλος με τους συνδυασμούς των “Οικολόγων Πράσινων”, προσέβαλε με ιταμό τρόπο τη μνήμη του κυνηγού Θοδωρή Χρυσοχόου, που πέθανε τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας πόσοι και πόσοι… μισάνθρωποι βρίσκονται κρυμμένοι, στους κόλπους “ζωοφιλικών” οργανώσεων της χώρας. Και από την στιγμή που δεν διστάζουν να επιτεθούν τόσο χυδαία σε νεκρούς κυνηγούς, άραγε, μέχρι που μπορούν να… φτάσουν με τους ζωντανούς;

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιατάκια αγριόχοιρων στη… βίλα Βενιζέλου!
Ακόμα και έξω από τη βίλα του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, έχουν φτάσει τα αγριογούρουνα, που γιατακιάζουν στο περιαστικό άλσος του Σέιχ – Σου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
O Θέμης κάνει πόλεμο… με “οχυρό” το Υπ. Παιδείας
Με τον κ. Δημητρακόπουλο στο υπουργείο Παιδείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν το έχουν οι κυνηγετικές οργανώσεις, αλλά ο ίδιος ο υπουργός Ν. Φίλης!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Αριθμοί – ρεκόρ για τα παπιά του Έβρου
Αφού πρώτα κινδυνολόγησαν επί σειρά ετών εις βάρος των κυνηγών στον Έβρο, προσπαθώντας να επιβάλλουν την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού και εκεί, τώρα ο ίδιος ο Φορέας Διαχείρισης και η “Ορνιθολογική” αναγκάζονται να παραδεχτούν, πως τα υδρόβια πουλιά είναι στον Έβρο περισσότερα από ποτέ!

EΙΔΗΣΕΙΣ
Τα 10 λεπτά μιας εξόρμησης στην Καρδίτσα
Το χρονικό μιας εξόρμησης που διοργανώθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας για τη διαχείριση κορακοειδών και κράτησε μόλις 10 λεπτά.

ΚΡΗΤΗ
Επίλογος με τις μπεκάτσες σε… καλοκαιρινό Φλεβάρη
Μικρές αλλά συνεχείς μετακινήσεις πουλιών, που επεκτάθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στον Φλεβάρη, χαρακτήρισαν τα φετινά “επιστρόφια” της Κρήτης.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Η “ανατομία” της χρονιάς που… χάθηκαν οι τσίχλες!
Μήνα το μήνα και εβδομάδα την εβδομάδα, τα “Κυνηγετικά Νέα” καταγράφουν τι ακριβώς έγινε με τις τσίχλες, σε μία από τις χειρότερες χρονιές της τελευταίας 20ετίας.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι…
Φτιαγμένη από ένα σπάνιο ανθρώπινο “υλικό” που αντέχει σε κάθε φθορά, μία παρέα κυνηγών αγριόχοιρων από το Βλαχογιάννη της Λάρισας, μετράει πάνω από 30 χρόνια ζωής!

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
Τα λαγόσκυλα από τη Ρόδο που διαπρέπουν στον Έβρο
Η σχέση λατρείας που από το 2005 διατηρεί μία οικογένεια κυνηγών στον Έβρο, με ιδιαίτερη “οικογένεια” ημίαιμων λαγόσκυλων, νησιώτικης καταγωγής…

ΤΕΧΝΗ
Δίνοντας… “ψυχή” στα ξύλα των όπλων
Ο Νίκος Βασιλακόπουλος έχει αποκτήσει φήμη ανάμεσα στους “μερακλήδες” των κυνηγετικών όπλων, γιατί κάθε έργο του πάνω στο κοντάκι ή στην πάπια, είναι μοναδικό!

ΟΠΛΑ
Η δίκαννη… καραμπίνα που καταπλήσσει!
Το 828U είναι μία μοντέρνα καραμπίνα… που μετατράπηκε σε σουπερποζέ, καταφέρνοντας να δώσει λύσεις σε προβλήματα που θεωρούνταν αξεπέραστα στα δίκαννα!

ΠΟΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΕΤΤΕΡ
Οι τόποι και οι… τρόποι καθορίζουν την εκτροφή
Η… νοοτροπία και ο βαθμός “ανεξαρτησίας” ή εξάρτησης που έχουν στην έρευνά τους τα Πόιντερ και τα Σέττερ, φαίνεται πως έχει γενετική βάση, πιθανότατα και πολυγονιδιακή.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Οι φέρμες με την απρόσμενη κατάληξη
Ένα απάνθισμα εμπειριών από περιστατικά, όπου οι φέρμες των κυνηγόσκυλων δεν έγιναν στα αναμενόμενα θηράματα…

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων