Εθνος Κυνήγι

0

Την Τετάρτη 20 Απριλίου, κυκλοφορεί το ανανεωμένο ένθετο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ μαζί με την εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”. Σε αυτο το τεύχος,τρία (3) μοναδικά dvd (ΜΟΥΣΟΥΛΗΣ – HUNTERS VIDEO) επιλεγμένα  από την ταινιοθήκη μας, προσφορά στους αναγνώστες του Εθνος-Κυνήγι.
Με 3 κουπόνια,κερδίστε μία καραμπίνα 712 και ένα σουπερ ποζε Mallard της τσέχικης CZ  μία προσφορά για τους αναγνώστες του “ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ” από την εταιρεία ΚΑΛΚΑΝΤΖΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Α. Σε αυτό το τεύχος δημοσιεύεται το 3ο κουπόνι.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ!
Aλλη μία επιδρομή κατά των κυκλωμάτων άγριων ωδικών πτηνών, από τους θηροφύλακες στο Σχιστό, διασώζοντας 468 πουλιά…

ΛΥΚΟΜΟΡΦΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ… ΕΞΑΓΡΙΩΣΗΣ
Στις προηγμένες χώρες αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα των «εξαγριωμένων» σκύλων, αφού μετράνε θύματα σε ανθρώπους και ζώα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες στην άγρια ζωή και όχι μόνο. Του Ν. Κυπρίδημου.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΛΥΚΟΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ
Αλλα δύο κυνηγόσκυλα στα Γρεβενά έπεσαν θύματα της δολοφονικής μανίας των λύκων που έχουν εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα. Του Κ. Λουρή.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ: ΣΦΥΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΕΛΗΞΕ…
Με συνοπτικές διαδικασίες λήγει σήμερα ο ανύπαρκτος εθνικός διάλογος. Χωρίς ατζέντα, χωρίς νομολογία και με αρνητική άποψη από τον αρμόδιο υπουργό. Του Σ. Δημηρόπουλου.

ΟΠΛΑ: ΛΕΙΟΚΑΝΝΑ ΣΑΝ… ΡΑΒΔΩΤΑ!
Με το περίπλοκο πρόβλημα της ακρίβειας στις βολές με μονόβολα καταπιάνεται ο Νικήτας Κυπρίδημος, με χρήσιμα στοιχεία από τα πλεονεκτήματα των ραβδωτών…

ΘΗΡΑΜΑ: ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ
Μπορεί ο αγριόχοιρος να αυξάνεται, σε όλη την Ευρώπη, όμως η επιλογή των νεαρών αγριόχοιρων όπως στη Γαλλία σημαίνει ορθή διαχείριση, συνοχή αγέλης και γαστριμαργική απόλαυση! Του Ν. Κυπρίδημου.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΙΝ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ
Ο Σωτήρης Δημηρόπουλος μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω για να αποδείξει στους αδαείς τον σημαντικό ρόλο του κυνηγίου στον προσπορισμό τροφής και την εκπαίδευση των παίδων…

ΘΗΡΑΜΑ: Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΣΥΦΑ
Μια διαφορετική φωλιά, με υλικά για πέταμα, βρήκε ο Θωμάς Μπατσέλας και μας αποδεικνύει τη γρήγορη προσαρμογή των πουλιών στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

ΜΟΤΟ ΚΡΟΣ & Η ΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ… ΚΥΝΗΓΩΝ
Ολες σχεδόν οι αντικυνηγετικές οργανώσεις έχουν βρει έναν νέο όρο για να πλήξουν το κυνήγι. Την όχληση. Οπτική, ακουστική και αισθητική. Εχουν δει ποτέ λάτρεις των μηχανών Enduro στα δάση; Του Θ. Μπατσέλα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ ΤΗΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ
Το τελευταίο εκπαιδευτικό του στον όμορφο κάμπο της Βοιωτίας μάς περιγράφει ο Κωνσταντίνος Λουρής.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ… ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την Κυριακή 10 Απριλίου, εκατοντάδες καθαρόαιμα σκυλιά, νεαροί χειριστές σκύλων, 6-18 ετών, και χιλιάδες θεατές συναγωνίστηκαν σε μία εξαιρετική εκδήλωση στο κτίριο της ΔΕΘ. Του Θ. Γκαβά.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ – ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Την πρώτη του εκδήλωση-γιορτή με την παρουσία 60 σκύλων διοργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος της Θεσσαλονίκης. Του Κ. Λουρή.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων