Ιωάννινα. Υπέρ κυνηγών, κατά Τσιρώνη

0

Στο πλευρό των κυνηγών τάσσονται με ψηφίσματά τους οι Δήμοι Ιωαννιτών και Πωγωνίου, σε συνέχεια της στήριξης που εκφράστηκε κατά την εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου.

Τα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και καταγγέλλουν το γεγονός ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης δεν προσκάλεσε την τοπική
αυτοδιοίκηση στον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και περιφρονητική την ενέργεια, όταν στον διάλογο κλήθηκε πλήθος οργανώσεων με μηδενική ή ελάχιστη εκπροσώπηση της κοινωνίας.

«Δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο επανεξετάζει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο είναι από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη, τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης των κυνηγετικών οργανώσεων που έχουν να επιδείξουν αξιοθαύμαστο έργο στη διαχείριση του περιβάλλοντος, αλλά και τη δομή και λειτουργία του σώματος της θηροφυλακής το οποίο αποδεδειγμένα δρα αποτελεσματικά στην πάταξη της λαθροθηρίας, με πλήθος ελέγχων και μηνύσεων», τονίζει μεταξύ άλλων στο ψήφισμά του ο δήμος Ιωαννιτών, σημειώνοντας πως ο τρόπος που ενεργεί το υπουργείο δίνει το δικαίωμα να «πιστεύουμε ότι είτε ο διάλογος είναι προσχηματικός είτε γίνεται για να νομιμοποιηθούν ειλημμένες αποφάσεις από την πλευρά τους υπουργείου».

«Τονίζουμε με έμφαση, ότι κάθε σκέψη και πρόθεση για αλλαγή αυτού ισχύοντος καθεστώτος, οφείλει απαραίτητα να λαβαίνει υπόψη της τις θέσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δηλώνουμε, με τον πλέον σαφή τρόπο, και καθιστούμε υπεύθυνο τον Υπουργό Αναπληρωτή κ. Τσιρώνη, ότι στον κοινό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιδιώκονται, κατά τρόπο συντεταγμένο και καλά οργανωμένο, συμμαχίες και κοινωνικές συναινέσεις.

Οι ατελέσφοροι αποκλεισμοί, με βάση ιδεοληψίες και με άγνοια ή περιφρόνηση της πραγματικότητας, οδηγούν σε ανώφελους διχασμούς και συγκρούσεις, που σήμερα είναι καταστροφικοί», σημειώνει από την πλευρά του ο δήμος Ζαγορίου.

agon.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων