Συνδρομή της ΚΟΜΑΘ στη διοργάνωση διεθνών ορεινών αγώνων δρόμου και ποδηλασίας στο Νευροκόπι.

0

mu1Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης σταθερά και με έμπρακτο τρόπο υποστηρίζει τη διοργάνωση διάφορων αθλητικών εκδηλώσεων σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας.
Πρόσφατα συμμετείχε στον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο «MUSKATHLON 2016″ κατά της εμπορίας ανθρώπων, που πραγματοποιήθηκε στην μικρή κοινότητα των Λευκογείων του ακριτικού Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
Πρόκεται για μια ιδαίτερη αθλητική εκδήλωση όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 200 δρομείς, ποδηλάτες και εθελοντές, όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αγωνιζόμενοι για τα θύματα, άντρες, γυναίκες και παιδιά της παγκόσμιας σκλαβιάς.
Στις 7 το πρωί της Παρασκευής 27/5/2016 δόθηκε το σήμα εκκίνησης σε μικρό χωριό της Βουλγαρίας, 7χλμ από τον συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Δρομείς και ποδηλάτες τερμάτισαν στην Κεντρική Πλατεία των Λευκογείων Δράμας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ολλανδική οργάνωση «4 σωματοφύλακες» για χάρη της παγκόσμιας οργάνωσης «Α21» με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.
Συγκινητικός υπήρξε ο τερματισμός της αθλήτριας Louise Grant από την Αγγλία, που στο 36ο χλμ τραυματίστηκε στο πόδι και παρόλα αυτά δεν δέχτηκε ιατρική βοήθεια και τερμάτισε με το ασθενοφόρο να την ακολουθεί, κάνοντας πράξη το σύνθημα της οργάνωσης, «είναι ωραίο συναίσθημα να τερματίζεις πρώτος αλλά μεγαλύτερη αξία έχει η συμμετοχή για έναν τέτοιο σκοπό».

Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.

Στην επιστολή τους αναφέρουν «Στο τολμηρό αυτό εγχείρημα του διακρατικού μαραθωνίου η υποστήριξη της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ στην Ελληνική επικράτεια ήταν καθοριστική συμμετέχοντας με 3 οχήματα 4χ4 και τρεις θηροφύλακες από τον νομό Δράμας, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τους διοργανωτές, εθελοντές και αθλητές τόσο για την εμφάνιση όσο και για την άμεση αντίδραση όπου χρειάστηκε.»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων