Π. Τατούλης «Οι δεσμεύσεις μου για το κυνήγι»

0

diananews.gr

Ο Πέτρος Τατούλης είναι κυνηγός και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος». Με παρέμβασή του ξεκαθαρίζει ευθύς εξ αρχής τις θέσεις του για το κυνήγι και υπόσχεται ότι από τη θέση του Περιφερειάρχη πως όχι μόνο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία της κυνηγετικής δραστηριότητας, του θηραματικου πλούτου και του περιβάλλοντος, αλλά και ότι θα παρέμβει στην κεντρική εξουσία για να υποστηρίξει τις κυνηγετικές θέσεις.

«Αυτοί που κρύβονται πίσω από την αδυναμία τους να υπηρετήσουν τους Ελληνες πολίτες-κυνηγούς μέσα από τον κρατικό μηχανισμό είναι πράγματι παράδοξο να αναφέρονται σε περιορισμούς, για αλλαγές στη ρυθμιστική απόφαση, για μείωση της κυνηγετικής περιόδου και σε αποδυνάμωση του έργου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής» δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης και συνεχίζει: «Είναι υποκριτικό να μην αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις με την προσφορά και τις δράσεις τους υποκαθιστούν τα καθήκοντα της Πολιτείας. Οι 250.000 κυνηγοί της χώρας είμαστε πάρα πολλοί για να μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ειδικά όταν προσφέρουμε χωρίς να ζητάμε τίποτα πέρα από τα αυτονόητα».

Ο Πέτρος Τατούλης έμαθε το κυνήγι από τα πολύ μικρά του χρόνια στον τόπο καταγωγής του.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου άκουγα γύρω μου κυνηγετικές ιστορίες από τον τόπο που γεννήθηκα, το Καστρί Κυνουρίας. Εναν πανέμορφο τόπο όπου το κυνήγι, όπως και σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια συνυφασμένη δραστηριότητα με την καθημερινότητα των ανθρώπων. Συνόδευα τον πατέρα μου στις κυνηγετικές του εξορμήσεις και ονειρευόμουν τη στιγμή που θα έκανα κι εγώ το πρώτο μου κυνήγι με το δικό μου όπλο. Ουσιαστικά λοιπόν κυνηγάω από πολύ μικρός και θεωρώ τη μύησή μου στο κυνήγι πραγματικό δώρο για τον εαυτό μου».

Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το κυνήγι είναι μια πανάρχαια δραστηριότητα που έχει διατηρηθεί στο πέρασμα των αιώνων. Μια δραστηριότητα που προσφέρει στον άνθρωπο επαφή με τη φύση, μια απόλυτα αποδεκτή πράξη όχι μόνο αποκόμισης τροφής, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία οι άνθρωποι να συστρατευτούν οργανωμένα για την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η κυνηγετική δραστηριότητα συνεισφέρει τεράστια ποσά κάθε χρόνο και στα ταμεία του κράτους αλλά και γενικότερα στην οικονομία της χώρας. Το κυνήγι και το περιβάλλον είναι από τα θέματα στα οποία και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πλάνο δράσης σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς Συλλόγους και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου. Ο χώρος των κυνηγών είναι μια κοινωνική ομάδα με πολύ μεγάλη ευαισθητοποίηση στα περιβαλλοντικά θέματα και κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε».

Γιώργος Ρουμελιώτης Ο πρόεδρος της Τρίπολης στην Πελοπόννησο με τον Π. Τατούλη

O Γιώργος Ρουμελιώτης είναι πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Γ Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Σε αυτές της εκλογές θα είναι υποψήφιος με την ”Νέα Πελοπόννησο” του Πέτρου Τατούλη που είναι και αυτός κυνηγός! Ο Γιώργος Ρουμελιώτης έχει αποδείξει με τη δράση του και τους αγώνες του πως πρώτα και πάνω από όλα βάζει το κυνήγι και τους κυνηγούς. Αλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκλέγεται συνεχώς τις τελευταίες πέντε διετίες στη θέση του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης. Κάθε χρόνο διοργανώνει τον μαζικότερο κυνοφιλικό αγώνα στον κάμπο της Δεστάνης αλλά και πλήθος ακόμα εκδηλώσεων κυνηγετικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Στις ευρωεκλογές του περασμένου χρόνου μας εντυπωσίασε με τη μαχητική του στάση όταν χωρίς αναστολές υποστήριξε ένθερμα το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών διοργανώνοντας την πρώτη μαζική συγκέντρωση του ΚΕΚ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης χωρίς να υπολογίσει κανένα (τοπικό) κόστος. Οταν άλλοι πρόεδροι (και όχι μόνο) κρυβόντουσαν την ώρα που το ΚΕΚ έδινε τη μάχη, αυτός βγήκε μπροστά και έβαλε πλάτη για το κυνήγι και το μέλλον του. Αναμφίβολα είναι από αυτούς τους αγωνιστές που αξίζουν την προτίμηση των κυνηγών και των οικογενειών τους…

Ομως επειδή καλό θα είναι να γνωρίζουμε και πέντε πράγματα (πέρα από το κυνηγετικό βιογραφικό) πριν «σταυρώσουμε» κάποιον, να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Ρουμελιώτης είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών από το 1987 και τα τελευταία χρόνια μετακόμισε με ηθελημένη μετάθεση στην Τρίπολη για να μπορεί να είναι κοντά στα αγαπημένα του κυνηγοτόπια και στον Κυνηγετικού Σύλλογο της Τρίπολης. Στα… νιάτα του ήταν τερματοφύλακας του Παναρκαδικού για μια δεκαετία, ενώ έχει ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης του.

Ο ίδιος δηλώνει πρώτα και πάνω από όλα κυνηγός και συμπληρώνει: ”Οι κυνηγοί έχουμε τεράστια δύναμη στα χέρια μας, αλλά ποτέ δεν την έχουμε εκμεταλλευτεί. Ισως γιατί κάποιους τους βολεύει να μας αγνοούν, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματά μας ή να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως οφείλουν μέσα από τον κρατικό μηχανισμό. Το γεγονός και μόνο ότι η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος είναι η δεύτερη σε μέλη μετά τη ΓΣΕΕ από μόνο του καταδεικνύει πως είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη. Γι’ αυτό και πρέπει να στηρίξουμε όλους τους κυνηγούς που θέτουν υποψηφιότητα για οποιαδήποτε θέση στην Αυτοδιοίκηση. Το να έχουμε κυνηγούς αντιπροσώπους στα επίκεντρα λήψης αποφάσεων μόνο οφέλη μπορεί να έχει για το κυνήγι”.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων