Το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ” στην εκπομπή για το κυνήγι του IoanninaTV

0

Αναγνώριση στο πανελλήνιο και σε κάθε περίπτωση τιμή και ανάδειξη της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στην τοπική τηλεόραση, αποτελεί η διάκριση που έλαβαν το Ioannina TV και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου, «Περιβάλλον – Κυνήγι, μύθοι και αλήθειες», που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του Ιoannina TV (ITV), απέσπασε το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» στην κατηγορία «Μέσα Ενημέρωσης – Τηλεοπτική Εκπομπή».

Η απονομή των φετινών Βραβείων πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του καταπράσινου Πάρκου Αναψυχής του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σε μία λαμπερή και αμιγώς «πράσινη» εκδήλωση, µε την παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, και το Βραβείο, παρέλαβε από την Ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα, ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί μια σπουδαία αναγνώριση για την καθολικά φιλοπεριβαλλοντική δράση και συνείδηση της εκπομπής, του δημοσιογράφου και των τεχνικών που την απαρτίζουν, και, φυσικά, την άμεση στήριξη που παρέχει σε αειφορικές πρακτικές και, εν γένει, σε ενέργειες που προστατεύουν το περιβάλλον και θωρακίζουν το μέλλον του, μέσα μάλιστα από μια αγαπημένη συνήθεια, το κυνήγι.

Επίσης, από την Ήπειρο, βραβεύθηκαν η 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου και ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, για την διάσωση 20 Άγριων Αλόγων Πίνδου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε κάτω από τα αστέρια του ουρανού της Ραφήνας, παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, Βουλευτές, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» επιδιώκουν να συμβάλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης. Η καθιέρωση των Βραβείων ήταν ουσιαστική και επιβεβαίωσε την ανάγκη στήριξης της Κοινωνικής Συμμετοχής και Προσφοράς στο Περιβάλλον, που αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα δράσης, έρευνας, ενεργειών και επικοινωνίας.

www.anex.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων