Σημαντικό απόκτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Νεάπολης

0

Ένα όνειρο πολλών ετών για τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Νεάπολης έγινε πραγματικότητα καθώς τις τελευταίες ημέρες κατασκευάστηκε και είναι πλέον έτοιμο προς χρήση ένα λυόμενο κλουβί – πυρήνας προσαρμογής για πτηνά που σκοπό έχει την εξοικείωση τους με το περιβάλλον.

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Μανόλης Φωνιαδάκης, το συγκεκριμένο κλουβί – στο οποίο και θα εκπαιδεύονται καταλλήλως τα πτηνά που παίρνει ο Σύλλογος από το κρατικό εκτροφείο στο Ρέθυμνο – θα αποτελέσει ουσιαστικά μια «προίκα» των κυνηγών για τα επόμενα χρόνια. Όπως τονίζει, ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου πυρήνα προσαρμογής είναι τέτοιος που επιτρέπει στα πουλιά να αναπτύξουν τις πτητικές τους ικανότητες και με την κατάλληλη διαμόρφωση του εδάφους να ικανοποιούν τις ανάγκες τους σε κάλυψη, να αναπτύσσουν κρυπτιδική συμπεριφορά και να μπορούν να είναι απόλυτα έτοιμα ώστε να απελευθερωθούν στο περιβάλλον.

Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν κατόπιν πλήρους συνεννόησης με τον επιστημονικό συνεργάτη της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου κ. Τάσο Σακουλή που παρακολουθεί από κοντά το έργο στα πλαίσια του προγράμματος ανάπλασης – εμπλουτισμού βιοτόπων στο οποίο συμμετέχει και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νεάπολης.

Ο κ. Φωνιαδάκης θέλησε να εκφράσει ένα «μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτού του έργου και φυσικά την Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου που το χρηματοδότησε».

Ν.Σ.
www.anatolh.com/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων