Βαριά πρόστιμα για τσίχλα στο κλουβί και λαγό στην… κατάψυξη!

0

ΚΥΠΡΟΣ: Ατόμο καταγγέλθηκε προχθές στην Επαρχία Αμμοχώστου από άνδρες της Αστυνομίας (ΜΑΑΔ) για κατοχή ζωντανής Τρυγονότσιχλας (άγριου θηράματος) σε κλουβί στην αυλή της οικίας του και του έχει εκδοθεί εξώδικο πρόστιμο αξίας 2.000 ευρώ για το πιο πάνω αδίκημα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος “Ζηνων” Λάρνακας ενημερώνει  ότι με την νέα νομοθεσία κυνηγίου απαγορεύεται η κατοχή ζωντανών θηραμάτων σε κλουβιά η περιφραγμένους χώρους μέχρι και την έκδοση οδηγιών από την Βουλή.
Η κατοχή ζωντανών Θηραμάτων θα επιτρέπεται βάση οδηγιών και κανονισμών μετά απο την ψήφιση απο την Βουλή των αντιπροσώπων όπως προνοεί η νεα νομοθεσία.


Οι κυνηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην διατηρούν προς το παρόν κανένα είδος θηράματος όπως Φασσα, Τρυγόνι, Τραχιλα, Τσίχλα, Ορτύκι αλλα και γενικά ολα τα επιτρεπόμενα θηράματα προς αποφυγή δυσάρεστων οικονομικών επιπτώσεων !!!

Είναι επίσης κατανοητό οτι σε κλουβιά υπάρχουν πουλιά που αδυνατούν να πετάξουν και η απελευθέρωση τους στην φύση θεωρείται αδύνατη και μας ξενίζει η εν λόγω στάση της αστυνομίας λίγες μονο ημέρες πριν την ψήφιση των κανονισμών την στιγμή μάλιστα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού διαθέτει είδη πουλιών σε κλουβιά που θα μπορούσε να εξασφάλιση σε λίγες ημέρες άδεια. Το ίδιο επισης ισχύει και για λαγούς σε περιφραγμένα εκπαιδευτήρια που οι ιδιοκτήτες έχουν ετοιμάσει όλες τις αιτήσεις για εξασφάλιση νόμιμου εκπαιδευτηρίου σύμφωνα πάντα με την νομοθεσία.

Τέλος διευκρινίζουμε οτι το Ταμείο Θηρας ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό. Επίσης κατά την διάρκεια της έρευνας προχθές στην επαρχία Αμμοχωστου έχει καταγγελθεί και δεύτερος κυνηγός γιατί κατείχε λαγό σε ψυγείο κατά μεγάλη πιθανότητα από την περσινή περίοδο αφότου το διάταγμα για κατοχή λαγών σε ψυγείο έχει λήξη απο τις 30/06/2017 και του έχει εκδοθεί εξώδικο για κατοχή λαγού σε κλειστή περίοδο για το κυνήγι της τάξης των 10,000 ευρώ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων