Πώς πήγε η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση

0

Κύπρος. Ομαλά κύλησε η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση για φάσσες και τρυγόνια σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Πέραν των 18 χιλιάδων κυνηγών αψήφησαν τη ζέστη και εξόρμησαν στα ορεινά, ημιορεινά και πεδινά.

Επί ποδός βρέθηκαν και οι θηροφύλακες, σε ολόκληρη την Κύπρο οι οποίοι διενήργησαν περιπολίες και ελέγχους για πρόληψη της λαθροθηρίας.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν καταγράφηκαν σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυνηγοί είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν το θήραμα τους στην εφαρμογή μόνο για το κυνήγι του τρυγονιού λόγω και της ευρωπαϊκής οδηγίας κάτι που φαίνεται να έπραξαν χωρίς προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα κυνηγίου. Σύμφωνα με την οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε κάθε κυνηγετική εξόρμηση οι κυνηγοί μπορούν να θηρεύσουν μέχρι 3 τρυγόνια.

Το κυνήγι φάσας και τρυγονιού θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Kόμμα για τα Ζώα: Όχι στην έκθεση θηραμάτων και ειδών άγριας πανίδας

Στο μεταξύ με ανακοίνωση του το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου με την ευκαιρία της έναρξης του κυνηγίου για το τρυγόνι και την φάσσα, θέλει να ενημερώσει (και να προειδοποίησει) ότι με βάση τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας του Περί της Προστασίας και Διαχείρισης Αγρίων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμος του 2003 (152(I)/2003) (άρθρο 41(Ι) το οποίο απαγορεύει την έκθεση θηραμάτων και ειδών άγριας πανίδας σε κοινή θέα και ο βασανισμός τους με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και η έκθεση σε κοινή θέα, έξω από τα μηχανοκίνητα μεταφορικά μέσα φονευθέντων θηραμάτων από κυνηγό.

Πρόσωπο που παραβαίνει τις διατάξεις αυτές είναι ένοχος αδικήματος και υπόκειται σε περίπτωση καταδίκης σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις €3500

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι πολίτες (η μεγαλύτερη πλειοψηφία που δεν είναι κυνηγοί) να παρακολουθεί στους δέκτες των τηλεοράσεων του ένα μακάβριο θέαμα αλλά κυρίως να προστατευθούν τα μικρά και αθώα παιδάκια.
Καλούμε την Υπηρεσία Θήρας και την ειδική επιτροπή, η οποία συστάθηκε προς το σκοπό αυτό, όπως λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως επίσης και την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και να εφαρμόσουν πιστά την σχετική νομοθεσία.

https://cyprustimes.com/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων