Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας βραβεύτηκε για την εθελοντική του δράση

0

Οι εθελοντικές πιστοποιημένες οργανώσεις που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας για το 2017, βραβεύτηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Περ. Ενότητα Καρδίτσας.

Οι βραβεύσεις έγιναν παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και των Διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας(ΕΟΣΚ), η Αερολέσχη, η Ραδιολέσχη, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/παράρτημα Καρδίτσας και η Λέσχη Καρδίτσας 4Χ4.

Πριν τις βραβεύσεις ο Διοικητής της ΠΥ Καρδίτσας και Αν. Διοικητής της ΠΥ Θεσσαλίας πυραγός κ. Σωτ. Κορέλας έκανε λόγο για θετικότατα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε σε επίπεδο ν. Καρδίτσας καταγράφηκαν 456 συμβάντα (13 σε δασικές εκτάσεις) που αφορούσαν 4890 στρεμ. (37 στρ. δασικές εκτάσεις).
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους κκ Αγοραστό και Τσιάκο που παρείχαν κάθε βοήθεια, τους Δημάρχους, την ΑΔ Καρδίτσας, τη Στρατονομία, τα Δασαρχεία Καρδίτσας και Μουζακίου, τις εθελοντικές ομάδες και τους πολίτες που συμμετείχαν στην πρόληψη αλλά και κατάσβεση. Στάθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη της πυροσβεστικής ευχαριστώντας τους Διοικητές των ΠΥ Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά κκ Νταουτά, Φούκα και Σίμο αντίστοιχα, αλλά και τους 150 πυροσβέστες του νομού. Όπως είπε δύναμη από την Καρδίτσα ήταν νυχθημερόν στις μεγάλες φωτιές της Ζακύνθου, των Κυθήρων και της Αθήνας.
Ο κ. Κορέλας υποστήριξε ότι στην αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώθηκε εφαρμόστηκε ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι η Θεσσαλία και ο ν. Καρδίτσας είχαν τις λιγότερες φωτιές πανελλαδικά, κάτι που δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης δουλειάς και προγραμματισμού, πρωτίστως από την Πυροσβεστική αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης έδωσε και είδηση καθώς , όπως είπε, σύντομα θα ανοίξει σχετική πρόσκληση στο ΕΣΠΑ (θα αφορά και την Τροχαία) ώστε να βοηθηθεί η Πυροσβεστική σε μέσα. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να βοηθήσουμε όσους προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον και τις περιουσίες του κόσμου»
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες και τους εθελοντές, τονίζοντας το άριστο επιχειρησιακό επίπεδο και την αγαστή συνεργασία που υπέδειξαν.
Ευχαρίστησε ξεχωριστά τις εθελοντικές οργανώσεις τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού στη σημερινή εποχή.

 www.karditsapress.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων