Αγριογούρουνα μπήκαν στη Γεωπονική του ΑΠΘ

0

Τρία υπηρεσιακά οχήματα και 12 υπάλληλοι του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης επιστρατεύθηκαν από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης , για να απομακρυνθεί ένα κοπάδι αγριογούρουνα που εισέβαλλε χθες στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ακόμη ένα όχημα της θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσ/νίκης και εθελοντές.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Δασαρχείο τηλεφώνησε γεωπόνος και ενημέρωσε για την… επίσκεψη των αγριογούρουνων στο Αγρόκτημα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση καθώς πρωταρχικός σκοπός και άμεση προτεραιότητα των υπαλλήλων του Δασαρχείου ήταν η ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Τα αγριογούρουνα εντοπίστηκαν στην περίφραξη του Αγροκτήματος που συνορεύει με τον δρόμο Περαίας – Αεροδρομίου και απομακρύνθηκαν αμέσως. Ωστόσο η επιχείρηση διήρκεσε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ατυχήματος και τυχόν διέλευσης των αγριογούρουνων στο δρόμο που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Μετά από ώρες επιφυλακής και αναζήτησης τα αγριογούρουνα φάνηκε ότι είχαν απομακρυνθεί και ελαχιστοποιήθηκε το ενδεχόμενο εισόδου τους στην δημόσια οδό με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

www.knf.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων