Συνάντηση της Γ’ ΚΟΠ με τους συλλόγους της Αρκαδίας έγινε στην Τρίπολη

0

Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του νέου προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τις ανά νομό διοικήσεις των κυνηγετικών συλλόγων και τους θηροφύλακες τους,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες 30 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου παρευρέθηκαν, ο Βαγγέλης Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Γ ΚΟΠ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αποστολίδης Γεώργιος και Ρουμελιώτης Γιώργος.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Τρίπολης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι αυτή η συνάντηση γίνεται για να συζητηθούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί και η Γ ΚΟΠ. Τόνισε ότι το νέο ΔΣ θέλει να είναι απολύτως ειλικρινές προς όλους και πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ξαναστηθεί η ομοσπονδία. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο νέο Πρόεδρο για τον οποίο είπε ότι έχει την εμπειρία από την πολυετή του ενασχόληση με τα κυνηγετικά θέματα αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση και ότι τον χαρακτηρίζει η εντιμότητα.
Ζήτησε από τους κυνηγούς να έχουν εμπιστοσύνη στην ομοσπονδία και να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους να στηθεί μια ομοσπονδία υπόδειγμα.

Ο πρόεδρος της Γ ΚΟΠ Βαγγέλης Χριστοφόρου, στην τοποθέτησή του είπε ότι «το ΔΣ ανέλαβε τη διοίκηση σε πολύ δύσκολη εποχή και κυρίως μετά το θάνατο του αείμνηστου Κώστα Μαρκόπουλου, προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της ΚΟΠ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ξεκίνησε και πάλι ο οικονομικός έλεγχος ο οποίος είχε διακοπεί για τα έτη 2013, 2014 και 2015 και ολοκληρώθηκε πριν ένα περίπου μήνα.  Παραλάβαμε τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού. Κάποιοι βιάστηκαν να τα δημοσιοποιήσουν και να βγάλουν δικά τους συμπεράσματα. Θεωρώ πως αυτό ήταν άκαιρο, όχι γιατί προσπαθούμε να καλύψουμε κάτι, αλλά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και τότε πρώτοι εμείς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα τα οποία θα έχουν ονοματεπώνυμο και όποιοι έχουν παρανομήσει θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη….Ζητήσαμε πριν από ενάμιση μήνα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ορίσει επιτροπή ώστε να επεκταθεί ο έλεγχος και στα έτη 2016 – 2017. Είμαστε σε αναμονή ορισμού της επιτροπής, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Για το θέμα που είχε προκύψει με την παράνομη θήρα από θηροφύλακα, ο Πρόεδρος εξήγησε πως η ΚΟΠ δικαιώθηκε στο δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η άλλη πλευρά και ότι το τελικό δικαστήριο θα γίνει στις 6 Δεκέμβρη. Παρόλα αυτά προέτρεξαν μερικά μέσα ενημέρωσης να πουν ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από το ΔΣ της Ομοσπονδίας στην περίπτωση των ασφαλιστικών μέτρων , αλλά δεν έγραψαν τίποτα όταν τελικά κερδήθηκε η υπόθεση.

Για την εφαρμογή του προγράμματος βελτίωσης βιοτόπων είπε πως έχει ζητηθεί από τους συλλόγους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όμως μέχρι σήμερα μόνο δύο σύλλογοι έχουν στείλει προτάσεις. Οι σύλλογοι πρέπει άμεσα να απαντήσουν διότι μετά από εισήγηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας το πρόγραμμα αυτό θα ανασταλεί για ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει πως μέσα στο 2018 δε θα μπορέσει καμία νέα πρόταση να ενταχθεί.

Σχετικά με τη δυνατότητα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων να κινούν τα οχήματα της ομοσπονδίας και των συλλόγων διευκρίνισε πως αναζητήθηκε λύση σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας. Για αυτό θα υπάρξει ένταξη της ομοσπονδίας στους εθελοντικούς φορείς πολιτικής προστασίας, οι θηροφύλακες και μερικά μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων θα εκπαιδευτούν κατάλληλα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και θα πιστοποιηθούν. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να μπορούν να κινούν τα οχήματα που θα έχουν ενταχθεί και αυτά στη λίστα οχημάτων πολιτικής προστασίας.

Η Ομοσπονδία έχει προμηθευτεί με διαγωνισμό που έκανε αλεξίσφαιρα γιλέκα που παρέδωσε πριν λίγο καιρό στους θηροφύλακες, αλλά και απαραίτητα υλικά για τα οχήματα (ιμάντες, τρίγωνα, φαρμακεία κλπ) που θα παραδώσει σε λίγες μέρες. Στους συντονιστές των θηροφυλάκων παραδόθηκαν σκάνερ για τον έλεγχο των τσιπ των κυνηγόσκυλων , και ανακοινώθηκε πως θα γίνουν σεμινάρια κατάρτισης των θηροφυλάκων το πιθανότερο στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις έκτακτες εισφορές που έχει εισπράξει η Ομοσπονδία και για τις οποίες κατηγορήθηκε. Διευκρίνισε πως αυτές ήταν για αγορά αυτοκινήτου για το οποίο έγινε διαγωνισμός προμήθειας ο οποίος απέβη άγονος. Έχει επαναληφθεί ο διαγωνισμός και την προσεχή Τρίτη θα γίνει αξιολόγηση των προσφορών και τα χρήματα της εισφοράς θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που εισπράχθησαν.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του κυνηγίου του αγριόχοιρου εντός των καταφυγίων. Η Ομοσπονδία κάνει αυτή την εποχή τις ενημερώσεις προς του αρμοδίους και πιστεύει πως θα υπάρχει θετική ανταπόκριση. Ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Αστρους υπερθεμάτισε και ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του, στην οποία όπως τόνισε λειτουργούν πέντε καταφύγια εντός των οποίων υπάρχουν πολλές καλλιεργούμενες εκτάσεις και γίνονται συνέχεια παράπονα για τις ζημιές που προκαλούνται διαρκώς. Ο πρόεδρος του ΚΣ Τρίπολης είπε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα των τσακαλιών αλλά και της κίσσας η οποία πλέον έχει απαγορευτεί η θήρευσή της με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους καλλιεργητές.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεγάλος μέρος αναλώθηκε στην ανάλυση και στις εξηγήσεις για το θέμα των πορισμάτων των οικονομικών χρήσεων επί προεδρίας του Κώστα Μαρκόπουλου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε ότι αν τελικά τα πορίσματα δείξουν ότι υπάρχουν ατομικές ευθύνες, οι υπεύθυνοι θα καταλήξουν στον εισαγγελέα. Για το λόγο αυτό έχει αναθέσει η ΚΟΠ σε δικηγορικό γραφείο την εξέταση των αποτελεσμάτων. Επίσης μετά από υπόδειξη της ΚΣΕ ανατέθηκε σε ειδικό λογιστικό γραφείο η ανάλυση όλων των ευρημάτων και τα πραγματικά στοιχεία θα βγουν στο φως.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων